19:05 23.12.2020

Корпорація "Еталон" виходить на український ринок трамваїв

3 хв читати
Корпорація "Еталон" виходить на український ринок трамваїв

 

Київ. 23 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Корпорація "Еталон", один із провідних українських виробників транспортних засобів, у 2021 році виводить на ринок трамвайний вагон власної розробки ТР 3100 на базі капітально відремонтованого чеського трамвая Татра Т3 - із заміною кузова на новий і на базі колісних візків Татра, повідомив генеральний директор Чернігівського автозаводу Андрій Савченко.

"Перший зразок уже випущено, він має переваги перед конкурентами, може бути запропонований у кількох варіантах. З огляду на те, що 14 українських міст мають трамвайні лінії, а зношеність рухомого складу понад 90%, сподіваємося, що проект буде вдалим. На початку 2021 року проведемо остаточні випробування, і вже провадимо переговори про купівлю з трамвайними депо", - сказав Савченко на прес-конференції в Києві в середу.

За інформацією у відеопрезентації трамвая, оприлюдненій на прес-конференції, модель запропоновано в трьох варіантах - з виготовленням нового кузова із сучасним оснащенням та капремонтом візків; з новим кузовом, оснащенням і придбанням нових візків; виготовлення лише кузова з різним ступенем оснащеності.

"Серед трамвайних депо такий трамвай актуальний через велику зношеність парку, його технологічну відсталість і високе енергоспоживання, а вартість нового трамвая втричі вища за капітально відремонтований", - йдеться в презентації.

Трамвай завдовжки майже 16 м повною масою 32 тонни, має ділянку низької підлоги (посередині салону) з можливістю заїзду інвалідних колясок. Тяговий привод - компанії "Інформбізнес" (Молдова) з можливістю відключення одного з візків.

Привод забезпечує функції "антиюза", рекуперації та електродинамічного гальмування і порівняно з класичним приводом Татра Т3 дає змогу заощаджувати до 40% електроенергії.

Вагон має чотири пари дверей виробництва компанії "Камоцці Україна" (на відміну від трьох пар дверей в аналогів), привод дверей передбачає блокування і з внутрішньої, і з зовнішньої сторони. Передбачена функція відчинення дверей за повного зупинення трамваю пасажирами із зовнішньої та з внутрішньої сторін, що, зокрема, мінімізує втрати обігріву салону. У базовій комплектації передбачено кондиціонування водійського місця.

"На сьогодні капремонт трамваїв здійснюють в Україні Київ, Одеса, Запоріжжя, Вінниця. Дніпро закуповує трамваї за кордоном і доводить тут. А аналогічні нашим трамваї виробляє компанія "Політехносервіс", тобто новий кузов на капітально відремонтованих візках", - зазначив Савченко.

Ціну трамвая він не назвав.

Корпорація також презентувала новий повністю низькопідлоговий тролейбус великого класу (12 м) з автономним ходом 20 км і динамічним підзаряджанням, з асинхронним електродвигуном латвійського виробника (Ризького заводу електромашинобудування - ІФ), тяговим приводом і системою автономного ходу компанії "Інформбізнес".

"Так, ми відмовилися від тягових двигунів виробництва нашого "Електроважмашу" та перейшли на ризькі, і, наскільки мені відомо, інші виробники наші також на них переходять. Вони значно кращі (за якістю - ІФ), і виробник надає систему знижок", - повідомив Савченко.

Наразі вже розроблено конструкторську документацію й випущено перший зразок.

Корпорація "Еталон" об'єднує 21 підприємство, зокрема два автозаводи (в Борисполі та Чернігові), а також завод "Український кардан", що випускає карданні вали, і Чернігівський ковальський завод. Основний напрям діяльності - автобусо- і машинобудування, складська логістика.

Цього року корпорація випустила 203 транспортні засоби проти 215 одиниць у 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА