19:25 01.09.2020

Україна і Туреччина мають намір перезавантажити переговори щодо ЗВТ - міністр економіки

2 хв читати
Україна і Туреччина мають намір перезавантажити переговори щодо ЗВТ - міністр економіки

Україна і Туреччина мають намір перезавантажити переговори про зону вільної торгівлі (ЗВТ), повідомив міністр економіки Ігор Петрашко за підсумками розмови з міністром Турецької Республіки Рухсаром Пекджаном у вівторок.

"Сьогодні наша мета - перезавантажити тривалі переговори і знайти взаємовигідне рішення для укладення ЗВТ", - цитує Петрашка прес-служба Мінекономіки в релізі.

Під час переговорів міністри домовилися, що найближчим часом торгпред України і заступник міністра економіки Тарас Качка відвідає Анкару для комплексних консультацій з переговорником з турецької сторони.

Міністри також домовилися провести особисті офіційні переговори для комплексного вирішення проблем двосторонньої торгівлі в рамках майбутньої ЗВТ.

"Переконаний, що це підштовхне реалізацію нашої амбітної мети - збільшення торгового обороту до $ 10 млрд", - додав Петрашко.

Міністри також обговорили підвищення Туреччиною митних зборів, зазначило міністерство. "Сторони погодилися, що одним із варіантів врегулювання ситуації є спільне напрацювання оптимальної тарифної пропозиції і укладення ЗВТ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Мінекономіки, 28 серпня Туреччина вже направила оновлену тарифну пропозицію щодо доступу на свій ринок для українських товарів. При цьому українські виробники стикаються з безліччю обмежувальних заходів, які країна запровадила від початку року.

Раніше Європейська бізнес-асоціація звернулася до влади з проханням вжити негайних заходів, щоб не допустити підвищення Туреччиною митних зборів на українську кондитерську продукцію. 20 серпня набув чинності указ президента Туреччини, яким вводиться додатковий митний збір для 115 товарів, зокрема для кондитерської продукції. Згідно з ним, з кондитерської продукції, що імпортується до Туреччини, буде стягуватися додатковий збір у розмірі від 15% до 20%, за винятком продукції з ЄС і країн, з якими у Туреччині підписані Угоди про вільну торгівлю, пояснили в асоціації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА