15:47 21.07.2020

ВР ухвалила закон про захист прав на торговельні марки та боротьбу з патентним тролінгом

2 хв читати
ВР ухвалила закон про захист прав на торговельні марки та боротьбу з патентним тролінгом

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №2258 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення охорони та захисту прав на торговельні марки і промислові зразки та боротьби з патентним тролінгом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект у другому читанні підтримали 252 народні депутати за необхідних 226 голосів.

Під час засідання парламентарі підтримали чотири правки, подані головою парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим (фракція "Слуга народу") про скасування санкцій за патентний тролінг у розмірі до 236 млн грн.

"Комітет (фінансовий - ІФ) відхилив усі зазначені правки, але після дискусії з автором не заперечує, щоб вони були враховані. Правки прибирають штраф до 236 млн грн, але покарання при цьому залишається - за патентний тролінг суд може присудити відповідно до завданих збитків", - сказала один з авторів законопроекту, заступник голови фінансового комітету Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу").

Як повідомлялося, на вечірньому засіданні 4 лютого ВР 350 голосами ухвалила в першому читанні законопроект №2258.

"Оскаржувати фейкові патенти довго, дорого і складно, а відповідальність за тролінг майже символічна. Якщо хтось використовує вашу торговельну марку або дуже схожу на неї, у правовласника на сьогодні немає можливості це оскаржити, окрім як у судовому порядку. І, на жаль, нинішньою судовою системою таке оскарження - це також довго, дорого і складно", - пояснювала законопроект Підласа.

Законопроект закріплює перелік підстав для відмови в реєстрації торговельної марки або промислового знака, передбачає відкриття бази даних заявок на торговельні марки для дореєстраційного захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА