14:54 30.06.2020

IKEA розпочала аудит своїх постачальників деревини в Україні

3 хв читати
IKEA розпочала аудит своїх постачальників деревини в Україні

Шведська компанія IKEA, найбільший у світі ритейлер меблів і товарів для дому, розпочала незалежний аудит свого ланцюга постачань деревини в Україні у зв'язку з обвинуваченнями Earthsight у використанні незаконно заготовленої деревини.

"IKEA вітає звіти організацій і дуже серйозно ставиться до будь-яких обвинувачень про участь наших постачальників у незаконній лісозаготівлі. Ми вже розпочали розслідування на основі нового звіту, оприлюдненого Earthsight", - йдеться в офіційній заяві компанії, яку оприлюднила прес-служба її представництва в Україні у вівторок.

Згідно з повідомленням, у 2018-2019 роках IKEA провела незалежні аудити на основі дослідження Earthsight 2018 року. Їхні результати не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини в ланцюзі постачань IKEA, наголосили в компанії.

Після оприлюднення нового звіту Earthsight IKEA знову оперативно запросила незалежний аудит свого ланцюга постачань деревини в Україні. Крім того, дані, оприлюднені у звіті, розслідуватиме організація Assurance Services International (ASI), незалежний аудитор некомерційної організації FSC (Forest Stewardship Council/"Лісова опікунська рада"), додали в IKEA.

"Наголошуємо, IKEA не використовує незаконно заготовлену деревину для виробництва своїх товарів. Глибоко усвідомлюючи глобальну проблематику незаконної вирубки лісів, ми підсилюємо перевірки своїх постачальників на відповідність місцевим та міжнародним законодавствам, а також внутрішнім вимогам IKEA. Якщо отримуємо інформацію про те, що деревина, яка не відповідає цим вимогам, потрапила або може потрапити в ланцюги постачань компанії, вживаємо термінових заходів", - йдеться в заяві.

У ній додається, що IKEA є одним із найбільших світових споживачів деревини, тому компанія прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб впроваджувати позитивні зміни у цій сфері.

"IКЕА прагне і надалі співпрацювати з міжнародними організаціями над покращенням ситуації в лісовому господарстві в Україні. Щиро сподіваємося на плідну співпрацю з усіма зацікавленими сторонами серед керівництва держави, неурядових організацій, приватного бізнесу та місцевих громад, щоб спільними зусиллями налагодити належне функціонування системи", - резюмується у заяві.

Як повідомлялося, голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький наказав провести протягом двох тижнів перевірку Великобичківського лісгоспу щодо всіх фактів, оприлюднених у дослідженні громадської організації Earthsight щодо незаконних вирубок.

Як він повідомив, документ вказує на нібито недосконалість системи сертифікації канадської Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council), її неспроможність зафіксувати діяльність щодо незаконної вирубки деревини і нібито використанні IKEA такої деревини для виробництва меблів.

Водночас він зазначив, що дослідження організації здебільшого дублює дослідження дворічної давності і було проведено на основі аналізу 18 ділянок, із яких, як виявилося, Earthsight аналізувала лише чотири ділянки, відведені під санітарні рубки, всі інші були проаналізовані через рік і більше після рубки, або аналізувалися ділянки, на яких рубка взагалі ніколи не проводилася.

Як повідомлялося, IKEA 14 травня офіційно запустила можливість замовлення товарів з інтернет-магазину в Україні, а також відкрила пункти видачі в київських ТЦ Auchan Rive Gauche та ТЦ Metro Cash & Carry. Однак, незабаром компанія ухвалила рішення тимчасово обмежити можливість оформляти нові замовлення в ньому.

Після запуску інтернет-магазину IKEA планує відкрити свій магазин у новому міському форматі (city store) у київському торговельно-розважальним центрі Blockbuster Mall.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА