21:06 18.06.2020

"Укртатнафта" заявила про готовність постачати ДП на нинішніх умовах незалежно від долі мит

2 хв читати
"Укртатнафта" заявила про готовність постачати ДП на нинішніх умовах незалежно від долі мит

ПАТ "Укртатнафта", що наполягає на необхідності введення мит на російське дизельне паливо і скраплений газ, заявила про готовність підписувати з українськими споживачами контракти на поставку своєї продукції на існуючих умовах незалежно від подальшої долі питання введення мит.

"Ми готові підписувати контракти на поставку дизельного палива з металургами, аграріями, мережами АЗС на існуючих зараз умовах, незалежно від того чи будуть введені мита на російські нафтопродукти чи ні", - зазначила компанія в своєму прес-релізі в четвер, відповідаючи на побоювання зростання вартості продукції.

Як повідомлялося, в середині січня 2020 ПАТ "Укрнафта", АТ "Укртатнафта" і АТ "Укргазвидобування" звернулися зі спільною заявою до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за фактом антиконкурентних дій при поставках в Україну російського дизельного палива і скрапленого газу, і зажадали введення на них мит у розмірі 8,46% з 2020 року з подальшим підвищенням до 25,4% в 2024 році.

У заяві зазначалося, що порушення правил міжнародної торгівлі при поставках російських нафтопродуктів полягає в тому, що в Росії за схемою повернення з бюджету акцизів виробникам компенсують витрати, пов'язані з виробництвом і експортом нафтопродуктів, що є субсидуванням і порушує норми Світової організації торгівлі (СОТ). За рахунок субсидування частка російських нафтопродуктів в загальній структурі імпорту України дизельного палива досягла 47%, скрапленого газу - 55%, зазначали ініціатори розслідування. Вони стверджували, що введення мит не призведе до дефіциту зрідженого газу і дизпалива, а також зростання цін, оскільки внутрішнє виробництво, імпорт з Білорусі, Литви та Польщі, а також морські поставки є конкурентними.

Представники різних галузей, побоюючись зростання цін, виступають проти ініціативи введення імпортних мит. За оцінкою консалтингової групи "А-95" у разі введення імпортного мита на рівні 8,46%, ціна на ДП російського походження виросте на 1570 грн за тонну, скрапленого газу - на 1240 грн за тонну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА