16:33 20.05.2020

"Екополіс ХТЗ" Ярославського підписав меморандуми про співпрацю з провідними науковими центрами

2 хв читати
"Екополіс ХТЗ" Ярославського підписав меморандуми про співпрацю з провідними науковими центрами

Багатогалузевий бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ" (Ecopolis HTZ), що входить до групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського, підписав меморандуми про співпрацю з низкою українських науково-освітніх центрів.

"Партнерами "Екополіс ХТЗ" у розвитку науково-дослідного (R&D) напряму стали Харківський університетський консорціум, Національні наукові центри "Харківський фізико-технічний інститут" (ХФТІ) та "Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського", - повідомляє сайт "Екополіс ХТЗ".

Згідно з інформацією, до Харківського університетського консорціуму входять 32 провідних виші та дослідницькі центри, які об'єднали свій науковий, освітній та інноваційний потенціал для підвищення колективної конкурентоспроможності в масштабах України та світу.

ХФТІ - найстаріший і найбільший центр фізики в країні, в якому свого часу працював Нобелівський лауреат Лев Ландау, була побудована перша радіолокаційна установка, отримано рідкий водень і гелій. Наразі тут тривають дослідження за такими напрямами, як ядерна енергетика, плазмова електроніка, фізика електромагнітних взаємодій тощо.

А ННЦ "Інститут ґрунтознавства та агрохімії" проводить і координує в національному масштабі наукові дослідження з проблематики, пов'язаної з родючістю ґрунтів та їх раціональним використанням.

"З усіма перерахованими дослідними центрами "Екополіс ХТЗ" планує розробляти передові технології та реалізовувати інноваційні проекти відповідного профілю, а потім організовувати їх апробацію у рамках R&D-кластера бізнес-парку. Крім того, в планах спільний пошук міжнародних партнерів і робота з ними", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що китайська корпорація ZTE, глобальний інноваційний лідер, обрала бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" для організації тут свого офісу, дослідницького центру і виробничого майданчика.

Як відомо, бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського (www.dch.com.ua). Він створюється на базі Харківського тракторного заводу, а сам ХТЗ стане якірним резидентом індустріального кластера. Плановий обсяг інвестицій у розмірі $1 млрд дасть змогу створити до 2033 року майже 500 тис. кв. м офісних, складських та виробничих площ і розмістити тут понад 10 тис. сучасних робочих місць. До складу бізнес-парку увійдуть індустріальний парк, технопарк (IT- і R&D-кластери), а також медичний центр, логістичний комплекс і торговельний кластер (включаючи розподільний центр e-commerce), агротехнологічний кластер і освітній центр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА