14:59 24.01.2020

Гончарук: Підписання дорожньої карти співпраці з Deutsche Bahn заплановане на 5 лютого

2 хв читати
Гончарук: Підписання дорожньої карти співпраці з Deutsche Bahn заплановане на 5 лютого

 Дорожню карту партнерських домовленостей із національним оператором залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG буде підписано 5 лютого 2020 року, заявив під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету Міністрів у п'ятницю прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Із цією великою системною компанією ми наразі говоримо про укладення стратегічної партнерської угоди. Ця стратегічна угода може бути наповнена багатьма смислами. На 5 лютого заплановане підписання дорожньої карти щодо того, що відбуватиметься цього року", - зазначив він.

За словами Гончарука, уряд України зацікавлений в інвестиціях у залізничну галузь, партнерстві з глобальною компанією, до якої є довіра, яка має дешеві ресурси й унікальний досвід управління такими проектами.

Він назвав Deutsche Bahn синонімом слова "ефективність" у Європі й наголосив, що уряд України хоче, щоб українська залізниця також стала взірцем ефективності. При цьому стан, у якому "Укрзалізниця" перебуває нині, Гончарук назвав "таким, що бажає кращого".

"Deutsche Bahn може бути для нас надійним серйозним партнером. Це і про якість перевезень, і про їхню швидкість, оскільки багато хто в бізнесі, особливо експортери, говорять про те, що в них є проблеми з вивезенням продукції в порти... Миритися з цим ми не будемо. Якщо це заважатиме економічному зростанню, вдаватимемося до рішучих дій", - заявив Гончарук.

Раніше Центр транспортних стратегій оприлюднив текст офіційної заяви Deutsche Bahn, у якій зазначено, що інженерно-консалтингова компанія Deutsche Bahn з інфраструктури, мобільності та транспорту DB Engineering & Consulting у майбутньому консультуватиме та підтримуватиме "Укрзалізницю" в питаннях управління та з технічних питань. Згідно з текстом зазначеної заяви, питання стратегічного партнерства Deutsche Bahn і "Укрзалізниці" ще допрацьовується: обговорюються подальші деталі співпраці, зокрема участь у питаннях оперативного управління компанією з боку Deutsche Bahn.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України і національний оператор залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG у швейцарському Давосі 22 січня підписали меморандум про взаєморозуміння для подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця". Як наголосив Гончарук, меморандум - "не про приватизацію і не про концесію, але про стратегічне партнерство". Він також сказав, що країні потрібна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці та реалізації її логістичного потенціалу.

Водночас, говорячи про меморандум, у своєму акаунті у Twitter Гончарук написав, що німецькі фахівці реформуватимуть управлінські механізми "Укрзалізниці", а Україна повністю зберігає за собою контроль над підприємством.

Згідно з текстом меморандуму, сторони вивчатимуть можливості створення стратегічного партнерства між "Укрзалізницею" і DB, проте остаточні умови такої співпраці поки що не визначено.

Окрім цього, Мінінфраструктури та DB сприятимуть взаємному опрацюванню пропозицій щодо розвитку залізничної мережі та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА