18:23 20.01.2020

Безпека ВЕФ у Давосі в 2020 році обійдеться у 45 млн франків - ЗМІ

3 хв читати
Безпека ВЕФ у Давосі в 2020 році обійдеться у 45 млн франків - ЗМІ

Безпека Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі обійдеться в 2020 році загалом у 45 млн швейцарських франків ($46,5 млн), повідомляють SWI swissinfo і телеканал SRF.

Сам ВЕФ платить лише невелику фіксовану суму, а основна частина витрат фактично лягає на кантони.

ВЕФ відбуватиметься з 21 до 24 січня. Цього року він відбудеться в ювілейний 50-й раз. Як і щороку, велику увагу в горах кантону Граубюнден приділяють безпеці, особливого з урахуванням того, що про свою участь у форумі оголосив президент США Дональд Трамп.

ВЕФ щорічно виділяє на безпеку зі свого бюджету приблизно 2,25 млн франків. Цю суму було зафіксовано у спеціальній угоді, яку уклав федеральний центр, кантон Граубюнден і ВЕФ. Домовленість є чинною і на 2021 рік.

Витрати на забезпечення безпеки форуму в Давосі в основному покриватимуться за рахунок громадських бюджетів усіх рівнів, а також окремо за рахунок федеральних асигнувань на оборону. В охороні форуму беруть участь підрозділи швейцарських Збройних сил, що відповідають за загальну безпеку. Військово-Повітряні сили Швейцарії перейшли на графік посилення, заступивши на чергування із постійного моніторингу ситуації в повітряному просторі країни, повідомило міністерство оборони.

У відомстві уточнили, що безпека повітряного простору над Давосом забезпечуватиметься радарними установками, винищувальними ланками постійної готовності та наземними частинами ППО. У години роботи конференції літаки ВПС Швейцарії постійно патрулюватимуть у повітрі.

Крім того, з 20 до 25 січня повітряний трафік у районі Давосу буде серйозно обмежено. Будь-які польоти відбуватимуться лише з дозволу влади. Гості ВЕФ зможуть здійснювати посадку також на аеродромі в місті Дюбендорф під Цюріхом, а після проходження особистого і митного огляду рухатися далі в Давос повітряним або наземним транспортом.

За рішенням парламенту в забезпеченні безпеки форуму буде задіяно не більше ніж 5 тис. військовослужбовців.

Крім того, в Давос на посилення буде направлено співробітників правоохоронних органів з усієї Швейцарії, їхню основу становитимуть поліцейські з кантонів Берн, Вале і Базель-міський. З міркувань безпеки влада не розкриває точних кількісних даних, проте в останні роки кількість співробітників поліції в Давосі під час форуму коливалася від 800 до 1 тис. осіб.

У разі прибуття до Давосу президента США витрати на безпеку найімовірніше перевищать позначені рамки. Так, під час візиту Трампа до Швейцарії два роки тому співробітники цюрихської кантональній поліції пропрацювали на форумі значно більше годин, ніж зазвичай. Бюджет кантону Граубюнден зобов'язаний компенсувати іншим кантонам їхні витрати на поліцейських у відрядженні із розрахунку по 600 франків за 24 години роботи.

Однак фактично витрати кантонів на утримання персоналу правоохоронних органів, відряджених до Давосу, завжди виявляються значно вищими. Як повідомляє, зокрема, кантон Базель-міський, у 2019 році перерахування від кантону Граубюнден покрили лише приблизно 40% всіх витрат базельської поліції в рамках роботи на ВЕФ у Давосі, а решту 60% кантону довелося виділити зі свого бюджету.

Отже, залежно від тривалості роботи та кількості поліцейських контингентів інші кантони беруть на себе значні витрати із забезпечення безпеки ВЕФ. Точні цифри кантони зазвичай не повідомляють. Раніше лише кантон Цюріх заявляв, що в 2018 ро

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА