15:11 17.12.2019

Фінстабільність у разі скасування судами націоналізації ПриватБанку буде утримано, але робота НБУ буде ускладнена - перший заступник глави НБУ

2 хв читати
Фінстабільність у разі скасування судами націоналізації ПриватБанку буде утримано, але робота НБУ буде ускладнена - перший заступник глави НБУ

Фінансову стабільність у разі судового рішення щодо скасування націоналізації ПриватБанку буде утримано, але робота Національного банку при цьому буде ускладнена, вважає перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Це ускладнить нашу роботу в принципі, але точно не зруйнує нашу стабільність і нашу співпрацю з МВФ", - сказала Рожкова, представляючи звіт про фінансову стабільність, у Києві у вівторок.

При цьому вона зазначила, що НБУ не будує прогнозів щодо потенційного рішення суду.

"Але в разі негативного рішення, у нас є план, і ми утримаємо фінансову стабільність. Це буде трохи складніше, і це ще й буде негативний сигнал для інвесторів - (відсутність - ІФ) верховенства права наші внутрішні інвестори називають як одну з найголовніших перешкод для розвитку економіки", - пояснила Рожкова.

Перший заступник глави НБУ уточнила, що в разі скасування судом рішення НБУ про націоналізацію ПриватБанку відбудеться двостороння реституція - скасування всіх інших дій, включно з докапіталізацією банку, внаслідок чого регулятор буде вимушений визнати банк неплатоспроможним.

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адміністративного суду від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації ПриватБанку. До суддівської колегії ввійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев та Віталій Файдюк.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом екс-співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку до вирішення справи, яку розглядають у суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА