10:06 27.03.2019

МЕРТ зареєструвало індустріальний парк "Подільськ" в Одеській області

2 хв читати
МЕРТ зареєструвало індустріальний парк "Подільськ" в Одеській області

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) 22 березня включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк "Подільськ" (Подільськ Одеської обл.) площею 31,07, ініціатором створення якого стала Подільська міськрада.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті МЕРТ, заявлений термін функціонування парку - 30 років. На його території, за попередніми розрахунками, може бути створено до 1 тис. нових робочих місць.

Функціональне призначення ІП враховує промисловий профіль міста, доступну сировинну базу та передбачає розміщення виробництв з облаштуванням інженерно-транспортної інфраструктури таких галузей, як переробна промисловість (первинна та вторинна переробка сільгоспсировини, виробництво харчових продуктів тощо) і логістика (створення транспортно-логістичного центру з можливим відкриттям митно-ліцензійного складу).

Згідно з повідомленням, Подільська міськрада уклала меморандуми з трьома потенційними учасниками індустріального парку: ТОВ "Пасавтотранссервіс" (пасажирські перевезення), фермерське господарство "Агропромсад" (вирощування ягід, горіхів, фруктів) і ТОВ "Простір-Агробуд" (будівництво доріг та автострад).

За інформацією МЕРТ, на сьогодні до Реєстру індустріальних парків вже включено 39 парків (у 2018 році - 9, у 2017 - 13). У 16 індустріальних парках вибрано керуючі компанії, в п'ятьох - залучено учасників.

В Україні також функціонують вісім індустріальних парків, з яких п'ять були створені до ухвалення закону "Про індустріальні парки".

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема про нульовий податок на прибуток у перші п'ять років, про скасування імпортного мита та п'ятирічну розстрочку імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня 2018 року цей документ було підготовлено до другого читання, проте на голосування його ще не виносили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

Італія готова підтримати санкції проти російського ЗПГ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА