12:37 10.01.2019

Мінінфраструктури за 100-відстосковий розподіл вантажних вагонів "Укрзалізниці" через ProZorro

1 хв читати
Мінінфраструктури за 100-відстосковий розподіл вантажних вагонів "Укрзалізниці" через ProZorro

 Міністерство інфраструктури України вважає за необхідне перехід АТ "Укрзалізниця" на 100-відсоткоий розподіл вантажних вагонів через систему державних електронних торгів ProZorro.

"Безумовно, за системою ProZorro нам дуже важливо, щоб із тих тестових 5% ми перейшли на 100%-ве оперування рухомим складом. Але тут є величезна протидія з боку різних "особистостей", - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на засіданні Кабінету Міністрів у четвер.

Він також наголосив, що ще одним ключовим питанням є затвердження стратегії роботи "Укрзалізниці", яку вже затвердило правління компанії, і її направлено на розгляд наглядової ради.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" планує виставляти на ProZorro до 5% вантажного вагонного парку.

19 грудня 2018 року "Укрзалізниця" сформувала та виставила перші вісім лотів з оренди піввагонів і зерновозів у системі електронних державних торгів ProZorro. Вагони буде подано переможцям аукціонів у період із 14 до 18 січня 2019 року.

"Укрзалізниця" з листопада підвищила ставки на користування вагонами в середньому на 41%.

Антимонопольний комітет України вважає тарифи АТ "Укрзалізниця" на надання вагонів в оренду ринковими та не вбачає в їхньому ціноутворенні антиконкурентних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА