18:20 08.01.2019

МВФ відзначає усе ще слабке зростання економіки України

1 хв читати
МВФ відзначає усе ще слабке зростання економіки України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначає все ще слабке економічне зростання України, зазначається в повідомленні Фонду, оприлюдненому разом із текстом меморандуму з Україною за програмою stand-by (SBA).

"Інвестиції, особливо прямі іноземні інвестиції, стримуються складним діловим кліматом, тоді як велика кількість працівників шукає можливості працевлаштування за кордоном, оскільки економічне зростання занадто низьке для того, щоб доходи могли помітно скоротити розрив порівняно з іншими країнами регіону", - зазначається в повідомленні.

Незважаючи на відновлення макроекономічної стабільності та економічного зростання після важкої кризи 2014-2015 рр., зусилля зі створення більшої позитивної динаміки, конкурентоспроможної економіки не виправдали очікувань, зазначає МВФ.

Як повідомлялося, Рада директорів МВФ за підсумками засідання 19 грудня затвердила нову програму співпраці з Україною в рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) буде надано одразу, тоді як решта коштів - за підсумками піврічних переглядів.

Нова програма SBA забезпечить підтримку економічної політики влади в 2019 році і зосередиться на утриманні макроекономічної і фінансової стабільності, зазначали у Фонді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА