19:32 15.11.2018

США ввели санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії, зокрема генконсула в Стамбулі

2 хв читати
США ввели санкції проти 17 підданих Саудівської Аравії, зокрема генконсула в Стамбулі

Мінфін США включив до санкційних списків 17 жителів Саудівської Аравії у зв'язку із вбивством опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі, повідомляє міністерство в четвер.

Серед осіб, що потрапили під санкції, - генконсул Саудівської Аравії в Стамбулі Мухаммед аль-Отайбі. Також під санкції потрапив Сауд аль-Кахтані. За даними агентства Bloomberg, С. аль-Кахтані був радником наслідного принца Саудівської Аравії, але після вбивства Дж.Хашкаджі його відсторонили від цієї посади.

"Саудівські офіційні особи, щодо яких ми вводимо санкції, причетні до мерзенного вбивства Джамаля Хашкаджі", - заявив глава Мінфіну США Стівен Мнучін.

"Керівництво Саудівської Аравії має зробити кроки, щоб припинити будь-які нападки на політичних дисидентів і журналістів", - додав він.

Санкції передбачають обмеження доступу цих осіб до фінансової системи США, а також замороження їхніх активів.

Дж.Хашкаджі зник 2 жовтня під час візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства тижнями наполягали на тому, що він покинув консульство живим. Проте 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіст був убитий усередині будівлі.

Прокуратура Саудівської Аравії в четвер висунула обвинувачення на адресу 11 людей, підозрюваних у причетності до вбивства Дж.Хашкаджі. Зокрема, прокуратура просить суд засудити п'ятьох обвинувачених до страти.

За версією слідства, Дж.Хашкаджі після вбивства розчленували і винесли з території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. При цьому п'ять людей, стосовно яких прокуратура вимагає страти, транспортували останки журналіста з генконсульства, а ще один співучасник убивства передав останки місцевому компаньйону.

У прокуратурі також наголосили, що кронпринц Саудівської Аравії Мохамед бен Салман Аль Сауд непричетний до справи, він не знав про операцію стосовно Дж.Хашкаджі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА