12:07 13.11.2018

НКРЕКП закликала всіх учасників процесу вжити необхідних для початку опалювального сезону заходів

1 хв читати
НКРЕКП закликала всіх учасників процесу вжити необхідних для початку опалювального сезону заходів

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) закликала уряд, органи місцевого самоврядування, Фонд державного майна (ФДМ), а також підприємства, що здійснюють постачання тепла, вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого відновлення постачань газу виробникам теплової енергії, які поки що не змогли ввійти в опалювальний сезон.

Відповідне звернення, оприлюднене на сайті НКРЕКП, було зроблено у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо АТ "Криворізька теплоцентраль", а також АТ "Херсонська ТЕЦ".

У комісії акцентували увагу на тому, що ситуації, в якій Криворізька і Херсонська ТЕЦ через відсутність відповідного рівня розрахунків або подачі графіка погашення заборгованості НАК "Нафтогаз України" опинилися на початку опалювального сезону без номінацій на газ, можна було б уникнути в разі своєчасного початку підготовки до сезону.

Як повідомлялося, Криворізька та Херсонська ТЕЦ не змогли вчасно розпочати постачання теплоенергії у зв'язку з накопиченими боргами. При цьому 13 листопада стало відомо про запуск у Кривому Розі чотирьох котелень Криворізької ТЕЦ, однак питання про стабільні постачання газу підприємству продовжує вирішуватися на переговорах із "Нафтогазом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА