17:44 23.10.2018

Міненерговугілля обговорило з МФО корпоратизацію "Укренерго" без представників компанії

2 хв читати
Міненерговугілля обговорило з МФО корпоратизацію "Укренерго" без представників компанії

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в понеділок провело зустріч з представниками міжнародних фінансових організацій для обговорення питань корпоратизації держпідприємств, зокрема, НЕК "Укренерго".

За даними прес-служби міністерства, у ній взяли участь глава Міненерговугілля Ігор Насалик, його заступник Михайло Близнюк, керівники структурних підрозділів міністерства, в.о. голови парламентського комітету з ПЕК Олександр Домбровський та представники ЄБРР, ЄІБ, USAID, офісу Міненерго США при посольстві в Україні, представництва ЄС в країні та Енергоспівтовариства.

Водночас, згідно з повідомленням на сайті "Укренерго", представники підприємства на цю зустріч запрошені не були.

"Незважаючи на те, що на цю зустріч "Укренерго" не запросили, не можемо не відзначити позитивні зрушення в процесі реформи корпоративного управління і висловлюємо сподівання на подальшу конструктивну взаємодію з міністерством, узгодження умов контрактів членів наглядової ради для повноцінного запуску її роботи", - зазначили в НЕК.

Згідно з повідомленням Міненерговугілля, І.Насалик на зустрічі повідомив, що міністерство доклало зусиль, щоб процес формування наглядових рад був максимально прозорим і зрозумілим. Також він наголосив на необхідності інтенсифікувати процес корпоратизації держпідприємств і виділення їх зі структур міністерства.

Водночас міністр вказав на "недоліки в процесі корпоратизації, серед них - перенесення термінів проведення інвентаризації та розбіжності в наданих документах із оцінки майна, що стало причиною негативних висновків комісії з реорганізації НЕК.

Водночас "Укренерго" наполягає на тому, що надані комісії з реорганізації документи є чинними, а також були передані у визначені законодавством терміни та узгоджені відповідальними інстанціями.

Зокрема, результати інвентаризації узгоджені комісією і затверджені Міненерговугілля, звіт із оцінки підготовлено незалежним оцінювачем і рецензував ФДМ, а підготовлений підприємством передавальний баланс завірено незалежним аудитором.

Як повідомлялося, Міненерговугілля 18 жовтня заявило, що комісія з реорганізації "Укренерго", яку з 9 жовтня очолює заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Михайло Близнюк, "для якісного завершення процесу реорганізації" прийняла рішення про перехід повноважень з управління НЕК до голови комісії.

Водночас в "Укренерго" заявляють про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії з реорганізації, склад якої затверджується профільним міністерством.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА