16:00 10.10.2018

Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора - TI Україна

2 хв читати
Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора - TI Україна

Українські міста Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора, свідчать результати аналізу організації Transparency International Україна.

"Ми аналізували сайти міськрад, наскільки вони прозорі та зрозумілі... сайти і запити на публічну інформацію, і були наші основні джерела інформації", - сказав представник Transparency International, координатор програми "Прозорі міста" Анатолій Котов на презентації рейтингу в середу в Києві.

Згідно з даними рейтингу прозорості інвестиційного сектора, в першій п'ятірці міст із високим показником прозорості - Івано-Франківськ, який набрав 15 із 20 максимальних балів, друге місце посів Київ (12,7 бала), далі - Вінниця (12 балів), Львів (10,75 бала) і Біла Церква (10,7 бала).

Серед аутсайдерів - м. Вишневе (0,75 бала), Стрий (1 бал), Нововолинськ (1 бал), Нова Каховка (1 бал), Куп’янськ (1 бал) і Полтава (1,2 бала).

Крім того, сім міст не надали відповіді на публічну інформацію.

Загалом було визначено 17 індикаторів, частина з яких стосувалася регуляторної політики, роботи з інвесторами, кредитного рейтингу міста, підтримки розвитку підприємництва.

Найбільш часті зауваження стосувалися відсутності підключення міста до платформи, яка допомагає відкрити власний бізнес, і надання бізнес-кейсів, відсутності електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі, відсутність переліку чинних регуляторних актів на Єдиному державному порталі відкритих даних тощо.

Моніторинг та аналіз тривали з 1 липня 2017 року по 1 липня 2018 року у рамках проекту "Прозорість і доброчесність публічного сектору", який реалізується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Було проаналізовано дані щодо 100 міст України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА