18:08 23.09.2018

Україна втрачає мільярди євро через податкові схеми – Spiegel

2 хв читати
Україна втрачає мільярди євро через податкові схеми – Spiegel

Україна втрачає до 750 мільйонів євро щороку через сумнівні схеми з уникнення сплати податків.

Про це свідчить результат дослідження фракції Лівих та скандинавських Зелених у Європарламенті, який опинився у розпорядженні німецького видання Spiegel.

"Результати нашого дослідження свідчать, що за минулі три роки (від 2015 до 2017 року) експорт залізної руди з України був щонайменше на 20% недооцінений", - йдеться в дослідженні, котре буде оприлюднене в понеділок, 24 вересня. Окрім власних підрахунків автори дослідження заклали у його основу дані податкових органів України.

Експерти заявляють, що не тільки залізна руда, а й сталь та продукти сільського господарства потрапляють під схеми. Вони поширюють висновки щодо гірничої промисловості на інші галузі і роблять висновок, що приховування прибутків за кордоном коштує Україні приблизно три мільярди євро.

"Таким чином недонадходження податків до бюджету України щороку сягає 750 мільйонів євро", - йдеться у матеріалі видання.

Найпоширенішим методом ухиляння від сплати податків є передусім встановлення так званої трансфертної ціни. При цьому філіал компанії у країні з більш високими податками, наприклад Україні, продає свою продукцію до відділів тієї ж самої компанії, однак в країнах з нижчими податками за ціною нижчою за ринкову. В результаті компанія надає меншу суму прибутку до оподаткування в Україні.

Результати дослідження особливо значимі, вказують досліники, з огляду на те, що ЄС від 2014 року надав Україні фінансову допомогу на 11 мільярдів євро. "Це велика сума для країни,  у якої річний економічний оборот складає 92 мільярди євро", - зазначається у статті.

Видання відзначає, що у Європейському парламенті воліють заплющувати очі на оборудки в Україні та не надто критикувати Київ з огляду на російську агресію на Сході країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА