11:00 02.05.2018

Трамп відклав введення мит на сталь і алюміній для ЄС, Канади та Мексики

2 хв читати
Трамп відклав  введення мит на сталь і алюміній для ЄС, Канади та Мексики

Президент США Дональд Трамп відклав до 1 червня введення загороджувальних мит на сталь і алюміній для Європейського союзу, Канади і Мексики.

Раніше в цьому році США ввели імпортні мита - 25% для сталі і 10% для алюмінію, які вже діють відносно продукції з Китаю, Росії, Японії та інших. Деякі партнери США з самого початку були звільнені від дії мит до 1 травня, тепер цей термін продовжений ще на один місяць.

У повідомленні Білого дому зазначається, що це рішення дасть США і Євросоюзу додатковий місяць на узгодження нових умов торгівлі, які дозволять європейським країнам уникнути дії мит.

У випадку Канади і Мексики термін звільнення від мит продовжено, оскільки Вашингтон веде з цими країнами переговори щодо перегляду умов північноамериканського угоди про вільну торгівлю (NAFTA, або НАФТА).

США вже досягли принципових угод з Аргентиною, Бразилією і Австралією, які дозволять поставляється з цих країн продукції уникнути нових мит, йдеться в повідомленні Білого дому.

"У всіх таких переговорах адміністрація президента США фокусується на квотах, які обмежать імпорт і забезпечать захист національної безпеки", - наголошується в повідомленні.

Дії США "затягують період невизначеності, яка вже позначається на рішеннях бізнесу", заявила Єврокомісія у відповідь на дії Д. Трампа.

"Євросоюз має бути повністю і на постійній основі звільнений від дії цих заходів", - вважають в ЄК.

Європейські сталевиробники вже відчувають на собі наслідки дій американської влади. Великі експортери стали в США - Росія, Бразилія, Туреччина, Єгипет і Китай - перенаправили поставки на європейський ринок, щоб уникнути нових американських бар'єрів, і це призвело до падіння цін в ЄС, пише газета The Wall Street Journal.

Імпорт стали державами ЄС в першому кварталі 2018 року збільшився на 300 тис. тонн порівняно з тим же періодом минулого року - до 2,9 млн тонн, свідчать дані Eurofer.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА