10:23 25.04.2018

Київрада продовжила договір з "Київенерго" ТЕЦ на три місяці

2 хв читати
Київрада продовжила договір з "Київенерго" ТЕЦ на три місяці

Київська міська рада ухвалила рішення про продовження договору з ПАТ "Київенерго" в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та сміттєспалювального заводу "Енергія" до 31 липня 2018 року.

Відповідне рішення підтримав 71 депутат, проти проголосувало 14, утримався один депутат.

Спочатку проект рішення передбачав продовження договору до 30 червня, проте в процесі обговорення було запропоновано залишити ТЕЦ і завод "Енергію" в користуванні "Київенерго" до 31 серпня.

"Необхідний резерв часу. Зараз ми не можемо гарантувати, що комісія (НКРЕКУ – ІФ) почне працювати завтра або через тиждень (для експлуатації ТЕЦ компанією "Київтеплоенерго" необхідна ліцензія НКРЕКУ – ІФ). Враховуючи технологічну необхідність, я просив би розглянути продовження договорів по ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу "Енергія" до 31 серпня", - сказав під час обговорення проекту рішення профільний заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Водночас депутати Київради не підтримали продовження договору на чотири місяці і запропонували продовжити його до кінця липня.

"Ми не зможемо встигнути зробити це (перебрати в управління ТЕЦ і "Енергію" – ІФ) до дати, зазначеної в проекті рішення. Два місяці (понад два, запропонованих у проекті рішення) – це додаткова перестраховка, але один місяць – це критично необхідний мінімум", – зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

П.Пантелєєв також додав, що місто перебере управління ТЕЦ і заводом раніше закінчення терміну договору, якщо випаде можливість.

Як повідомлялося раніше, КП "Київтеплоенерго" має отримати ліцензію НКРЕКУ на виробництво електроенергії та підготується до експлуатації ТЕЦ.

Термін дії договору з ПАТ "Київенерго" на використання ТЕЦ, теплових мереж та інших комунальних енергетичних об'єктів столиці закінчується 27 квітня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА