16:50 23.01.2018

Головою наглядової ради "Укроборонпрому" обрано ректора НТУУ "КПІ" Згуровського

2 хв читати
Головою наглядової ради "Укроборонпрому" обрано ректора НТУУ "КПІ" Згуровського

 Ректора Національного технічного університету України (НТУУ) "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського" Михайла Згуровського обрано головою наглядової ради (НР) держконцерну "Укроборонпром".

Як повідомила прес-служба держконцерну, відповідне рішення ухвалено на засіданні НР у вівторок.

Згідно з повідомленням, окрім голови НР, обрано також заступника голови наглядової ради: ним став генерал-лейтенант Ярослав Скалько - екс-головнокомандувач Військово-Повітряних сил України.

"Наглядова рада закликала Кабінет Міністрів України якомога швидше призначити ще двох членів наглядової ради, які мають бути іноземними фахівцями світового рівня із міжнародним військовим і управлінським досвідом. При цьому один із цих іноземних фахівців має зайняти посаду другого заступника голови", - йдеться в повідомленні.

Наглядова рада також схвалила звіт гендиректора "Укроборонпрому" Романа Романова за звітний період, подякувавши за високий рівень організації виконаної роботи та досягнуті результати, повідомила прес-служба.

Наглядова рада є вищим органом управління "Укроборонпрому", до повноважень якого входить, зокрема, затвердження стратегії розвитку і напрямів діяльності концерну, контроль за виконанням концерном та його учасниками покладених завдань у сфері ОПК і ВТС, затвердження напрямів діяльності концерну, визначення інвестиційної політики.

Крім того, НР здійснює контроль за ефективним використанням і збереженням об'єктів держвласності, переданих в управління "Укроборонпрому", провадження фінансово-господарської діяльності.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 р. закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК. Згідно зі статутом держконцерну, його найвищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти членів із повноваженнями терміном на п'ять років, трьох з яких призначає президент, двох - уповноважений орган управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

До останнього часу концерн не озвучує діючий склад наглядової ради. У листопаді 2016 року президент своїм указом вивів зі складу НР "Укроборонпрому" голову парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, який очолював раду. Нардеп заявив, що подав главі держави прохання про відставку з цієї посади, щоб уникнути спекуляцій "про конфлікт інтересів".

За даними з відкритих джерел, із 2014 року і дотепер до складу НР "Укроборонпрому" входять голова Держслужби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський, а також екс-головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько.

Указом президента України №8/2018 до складу НР призначено ректора НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського" М.Згуровського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА