12:07 26.10.2023

"Київстар" спільно з Rakuten Symphony реалізують проєкт із запуску технології Open RAN в Україні

3 хв читати
"Київстар" спільно з Rakuten Symphony реалізують проєкт із запуску технології Open RAN в Україні

Найбільший український мобільний оператор "Київстар" і дочірня компанія Rakuten Group із розвитку інновацій Rakuten Symphony реалізують в Україні проєкт побудови та імплементації технології Open RAN, яка застосовується до 5G, повідомив президент "Київстару" Олександр Комаров.

"Наша співпраця з компанією Rakuten Symphony складається з трьох фаз. Ми розпочали створення спільної лабораторії, де вивчатимуть технологію Open RAN (ініціатива в мобільному телекомі з розділення апаратного та програмного забезпечення і створення відкритих інтерфейсів між ними - ІФ-У). На базі лабораторії відбудеться обмін компетенцій, відбудеться тестування обладнання та технології. На другому етапі проєкту буде реалізовано пілот у вигляді невеликого сегмента мережі за технологією Open RAN на базі 10-15 сайтів - в обсязі потреби невеликого містечка. Третій етап - масштабування технології для побудови 5G у майбутньому", - розповів журналістам Комаров.

За його словами, певні напрацювання в цьому напрямі "Київстар" зможе показати вже наступного року. "Думаю, до кінця 2024 року - на початку 2025-го у нас уже буде живий сегмент мережі, який зможе працювати в тестовому режимі", - зазначив він.

У "Київстарі" наголосили, що багато в чому реалізація проєкту залежатиме від рішень влади щодо термінів і формату впровадження 5G.

Україна гідна найкращої 5G-мережі в майбутньому, заявив CEO VEON Каан Терзіоглу. За його словами, імплементація технології Open RAN - великий крок в інноваційне майбутнє, оскільки це "найкраща, безпечна і найефективніша архітектура" на цей час.

Раніше повідомлялося, що міжнародна телеком-група VEON, якій належить найбільший мобільний оператор України "Київстар", реалізує проєкт із реконструкції телеком-інфраструктури в Україні з дочірньою компанією провідного технологічного конгломерату Rakuten Group - Rakuten Symphony.

Відповідно до меморандуму про взаєморозуміння, який підписали компанії, вони зобов'язуються створити "надійну та орієнтовану на майбутнє телекомунікаційну інфраструктуру", що може безперешкодно забезпечувати високошвидкісне підключення, покращене за допомогою 5G, що дасть змогу надавати цифрові послуги наступного покоління в Україні, повідомляється на сайті VEON.

Rakuten Group, Inc світовий лідер у галузі інтернет-послуг. Заснована в Токіо 1997 року як інтернет-ринок, Rakuten розширилася, пропонуючи послуги в галузі електронної комерції, фінансових технологій, цифрового контенту та комунікацій приблизно 1,7 млрд учасників у всьому світі. Rakuten Group працює в 30 країнах і регіонах, має близько 32 тис. співробітників.

Rakuten має великий міжнародний досвід у сфері обміну повідомленнями та фінансових послуг. Застосунок Rakuten для обміну миттєвими повідомленнями Rakuten Viber - один із провідних застосунків цифрового зв'язку в Україні.

Rakuten Symphony - дочірня компанія Rakuten Group з розвитку інновацій. Rakuten Symphony працює в Японії, США, Сінгапурі, Індії, Європі та на Близькому Сході в Африці.

"Київстар" - найбільший український оператор електронних комунікацій, який станом на вересень обслуговував 24 млн абонентів мобільного зв'язку та понад 1,1 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ.

Акціонер "Київстар" - міжнародна група VEON, акції якої котируються на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА