13:50 20.10.2023

Ізраїль схвалив положення, що дозволяють владі закрити місцеві офіси "Аль-Джазіри"

1 хв читати

Уряд Ізраїлю схвалив положення, які дають змогу тимчасово закривати іноземні ЗМІ під час надзвичайних ситуацій, що може призвести до зупинки роботи в місцевих офісах катарського телеканалу "Аль-Джазіра", повідомляє у п'ятницю The Times of Israel.

"Ізраїль перебуває у стані війни на землі, в повітрі, в морі та на фронті публічної дипломатії. Ми в жодному разі не дозволимо передачі, які становлять загрозу безпеці держави (...) Передачі та повідомлення "Аль-Джазіри" є підбурюванням проти Ізраїлю", - заявив ізраїльський міністр зв'язку Шломо Кархі, який очолив зусилля з ухвалення цих положень.

За його словами, телеканал допомагає руху ХАМАС та іншим організаціям з їхньою пропагандою і заохочує насильство проти Ізраїлю.

Тепер повідомлення і передачі "Аль-Джазіри", що вийшли з початку конфлікту, можуть бути використані як підстава для закриття місцевого бюро каналу. Міністр зв'язку, у разі згоди з міністром оборони, може дати розпорядження телевізійним провайдерам припинити мовлення того чи іншого каналу, ЗМІ, закрити його офіси, конфіскувати обладнання і закрити вебсайт, що належить цьому ЗМІ.

Рішення тепер має бути схвалене кабінетом безпеки. Воно діятиме протягом 30 днів, але може бути продовжене.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, вчинило кровопролитний напад на південь Ізраїлю. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала проведення військової операції проти ХАМАСу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА