18:46 12.10.2023

VEON заявляє про повне і законне володіння "Київстаром" і намір захищати свої права

2 хв читати
VEON заявляє про повне і законне володіння "Київстаром" і намір захищати свої права

Холдинг VEON (Амстердам) є і залишається єдиним і повноправним власником найбільшого українського оператора зв'язку "Київстар", ідеться в заяві холдингу в четвер у зв'язку з останніми повідомленнями правоохоронців та ЗМІ про арешт акцій "Київстару" у справі Михайла Фрідмана та його партнерів.

"Наголошуючи на обов'язках перед співробітниками, клієнтами та інвесторами, VEON і "Київстар" мають намір використовувати всі доступні можливості для захисту прав VEON і "Київстару", - наголошується в заяві.

VEON зазначив, що вітає подальші роз'яснення СБУ, що "арешт корпоративних прав українських компаній не впливає на захист інтересів іноземних інвесторів і власників часток корпоративних прав, не перешкоджає їхній економічній діяльності та можливості отримання дивідендів".

Холдинг також заявив, що глибоко цінує підтримку своїх інвесторів щодо її стратегічного вибору, включно з виходом із Росії, що завершився цього тижня, а також підтримку, одержану протягом останніх 19 місяців від регуляторів США, Великої Британії та ЄС.

У VEON знову зазначили, що Фрідман і його партнери, які потрапили під санкції, не володіють безпосередньо акціями холдингу або "Київстару", не входять у механізми управління жодної з компаній, зокрема й до рад директорів, а також не мають можливості контролювати або впливати на рішення, ухвалювані VEON або "Київстар".

"Вони не отримують вигоди від VEON або будь-якої з її операційних компаній. Будь-які дії, спрямовані на права, вигоди або кошти зазначених осіб, не можуть бути правомірно спрямовані в бік "Київстару" або VEON", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА