14:58 30.08.2022

ВР у першому читанні ухвалила законопроєкт "Про медіа"

2 хв читати
ВР у першому читанні ухвалила законопроєкт "Про медіа"

 Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт "Про медіа" №2693-д.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у Верховній Раді, 233 народні депутати підтримали законопроєкт у першому читанні.

Як зазначається у супровідних документах до законопроєкту "Про медіа", він спрямований на забезпечення реалізації прав на свободу вираження думок, на отримання різнобічної, достовірної та оперативної інформації, забезпечення плюралізму думок та вільного поширення інформації, захист національних інтересів України та прав користувачів медіасервісів. Законопроєкт регулює діяльність у сфері медіа відповідно до принципів прозорості, справедливості та неупередженості, стимулює наявність конкурентного середовища, рівноправності та незалежності медіа, а також визначає правовий статус, порядок формування, діяльність та повноваження Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Ухвалення законопроєкту створить необхідні сучасні європейські умови для задоволення інформаційних потреб громадян України, ефективного розвитку сфери надання аудіовізуальних медіасервісів із використанням нових технологій.

У результаті ухвалення законопроєкту будуть визнані такими, що втратили чинність, профільні закони "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про телебачення та радіомовлення", "Про інформаційні агентства", "Про Національну раду України з телебачення та радіомовлення", "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" та законопроєкти, які вносили зміни до майже 100 чинних законів.

Як повідомлялося, оновлення національного законодавства у сфері аудіовізуальних послуг є одним із зобов'язань України згідно з Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, виконання якої необхідне для початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА