14:41 03.06.2022

"Київстар" відновив 99% мережі на Сумщині

1 хв читати
"Київстар" відновив 99% мережі на Сумщині

Мобільний оператор "Київстар" на Сумщині відновив зв'язок у всіх населених пунктах, які постраждали від війни.

Як повідомила пресслужба компанії у п'ятницю, наразі в області працюють 99% базових станцій "Київстару".

Оператор зазначає, що через руйнування, заподіяні російськими окупантами, на території Сумської області зазнали різних пошкоджень близько 130 базових станцій мобільної мережі "Київстар". Найбільше постраждало телекомунікаційне обладнання в населених пунктах Охтирського і Тростянецького районів – під час обстрілу цих міст базові станції були зруйновані, також постраждали волоконно-оптичні лінії. Фахівці компанії на сьогодні вже відбудували всі пошкоджені ділянки мобільної мережі.

"Ми досягли довоєнного рівня радіопокриття Сумської області. Залишилося відбудувати лише дві базові станції, розташовані на території, де поки що тривають роботи з розмінування. Сподіваюся, що до кінця місяця це питання буде вирішено", - наводяться слова начальника сектора розвитку мережі Олександра Жидченка.

У "Київстарі" повідомили, що від початку війни в Україні вже ліквідовано тисячі аварійних ситуацій і пошкоджень. За три місяці 2022 року компанія інвестувала 659 млн грн на підтримку роботи мережі, щоб забезпечувати громадянам України доступ до зв'язку та інтернету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА