13:50 01.06.2022

Відновити зв'язок з більшістю громад Херсонської області поки що не вдається – голова ОВА

1 хв читати
Відновити зв'язок з більшістю громад Херсонської області поки що не вдається – голова ОВА

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута повідомляє, що відновити мобільний зв'язок і домашній інтернет у більшості громад регіону поки що не вдається.

"Нині обстановка на тимчасово окупованій Херсонської області залишається стабільно важкою. Відсутній мобільний зв’язок та частково інтернет на території області, яка тимчасово перебуває під окупацією", - написав Лагута в телеграмі в середу.

За його словами, зв'язок із більшістю територіальних громад Херсонщини встановити не вдається. "Окупанти вживають усіх заходів, щоб закрити для громадян України всі можливі доступи до правдивої інформації. Намагаються підключити інтернет та мобільний зв’язок через російських провайдерів та операторів", - наголосив голова ОВА.

При цьому в громадах, з якими вдалося встановити зв'язок, ситуація змінилася мало – є газо-, водо- й електропостачання, у більшості громад криза з медикаментами, пальним і продуктами харчування.

Водночас на деокупованих територіях області, в Кочубеївській і Нововоронцовській територіальній громаді, мобільний зв'язок частково є.

"По можливості здійснюється ремонт мереж, волонтери та благодійні організації надають допомогу населенню. Залишається проблема з виплатою пенсій і соціальної допомоги. Потрібен певний час для налагодження зв’язку з громадами. Робота з відновлення мобільного зв'язку та інтернету українських операторів триває", - підсумував Лагута.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА