20:24 20.05.2022

За два тижні роботи платформи UNITED24 на рахунки НБУ надійшло понад $36,7 млн– Федоров

2 хв читати
За два тижні роботи платформи UNITED24 на рахунки НБУ надійшло понад $36,7 млн– Федоров

Платформа UNITED24 за перші два тижні роботи зібрала понад $36,7 млн, які надійшли на рахунки Національного банку України, повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Міністерства вже опублікували перший звіт (https://u24.gov.ua/) про розподіл коштів. Міністерство охорони здоров’я закупає шість апаратів штучної вентиляції легень для закладів екстреної медичної допомоги в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Одеській областях. Кожен апарат коштує 1 млн грн. Міністерство оборони — 30 492 бронежилети та 35 674 каски", - написав Федоров у телеграм-каналі в п'ятницю.

Крім того, кошти за напрямом "Відновлення України" продовжують збирати на рахунках, згодом їх буде використано для відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

"Робота платформи UNITED24 прозора та ефективна. Ми вибудували процес регулярної звітності. Щодобово на сайті оновлюється сума донатів і щотижня публікується звіт від міністерств", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, 5 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи United 24 - Плану відновлення і розвитку України, який фінансуватиметься із спеціального фонду, що акумулюватиме та кошти. Одним з елементів фонду стане фандрейзингова онлайн-платформа United 24. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оцінював необхідні розміри фонду в $600 млрд, приблизно половину з яких передбачається профінансувати за рахунок репарацій або інших видів компенсацій за рахунок Росії.

Фандрейзингова платформа UNITED24 працює за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відновлення України. За перший тиждень роботи на рахунках НБУ було зібрано понад 25 млн дол. США. Усі охочі можуть зробити внесок в один клік на сайті www.u24.gov.ua. Корпоративні донори також можуть обрати цільову допомогу – забезпечити обладнанням лікарню, відбудувати об'єкт критичної інфраструктури, придбати амуніцію для військових тощо. Незабаром така можливість з'явиться для широкої аудиторії. За підтримки UNITED 24 відбуватимуться благодійні події та концерти, партнерські проєкти з відомими брендами, а також співпраця з лідерами думок. Команда UNITED 24 продовжує працювати над залученням послів, які приєднаються до Андрія Шевченка та спрямовуватимуть свої зусилля на те, щоб збільшити кількість пожертвувань на допомогу Україні.

Джерело: https://t.me/zedigital/1920

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА