14:00 16.05.2022

Українці починають повертатися додому – "Київстар"

2 хв читати
Українці починають повертатися додому – "Київстар"

Мобільний оператор компанія "Київстар" підтверджує наявність тренда до повернення українців додому після вимушеної евакуації.

"Ми можемо підтвердити, що є тренд повернення українців додому. Ми справді бачимо всю міграцію, бачимо всі країни. На сьогодні, за базою "Київстару", Польща прийняла 35% українців, що поїхали. Німеччина – 15%, Чехія – 7%, Італія – 5%, Молдова та Румунія – по 2%. Тобто це топ країн, куди роз'їхалися клієнти "Київстару", - сказав президент "Київстару" Олександр Комаров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що, за даними оператора, в Україні налічується близько 8,7 млн внутрішньо переміщених осіб.

"Це два типи міграцій: із великих міст у селища та зі сходу на захід. Близько 4 млн людей переїхали в інші області країни, інші перемістилися з міст у села в межах своїх областей. Внутрішня міграція такої великої кількості людей – це технічний виклик для мобільних мереж", - зазначив Комаров.

За його словами, сьогодні середня швидкість мобільного інтернету в мережі "Київстар" зменшилася приблизно з 38 Мбіт до 28 Мбіт за рахунок того, що майже 5 млн абонентів виїхали з міст у сільську місцевість.

"Із територій, де мобільна передача даних доступна в діапазонах 1800МГц і 2600МГц, вони поїхали туди, де працює технологія LTE-900, яка має меншу ємність. І це є причиною того, що ми зараз переосмислюємо свій план побудови нових базових станцій на цей рік. Наприклад, на територіях, що сильно приросли в абонентах – рухатися від LTE-900 до LTE-1800, можливо, десь нарощувати до 2600МГц", - заявив президент мобільного оператора.

Він також наголосив, що оператор орієнтується на дані міграції абонентів щодо розвитку мережі. Зокрема, зміни стосуватимуться планів побудови гігабітної мережі.

Якщо раніше оператор фокусувався в цій частині переважно на великих містах, то під час війни насамперед було завершено будівництво гігабітної мережі у Львові, також планується розширювати й інші ділянки мережі на заході України.

Як повідомлялося, фахівці мобільного оператора "Київстар" за два місяці війни ліквідували понад 48 тис. аварій фізичної та цифрової інфраструктури мережі, а також замінили майже 25 тис. м оптоволокна.

"Київстар" – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2021 року користувалися близько 26,2 млн абонентів мобільного зв'язку та близько 1,2 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА