18:28 19.11.2021

Нацрада опротестує рішення суду щодо RTVI, готує нормативне регулювання питання з іномовниками, що порушують закони України

2 хв читати
Нацрада опротестує рішення суду щодо RTVI, готує нормативне регулювання питання з іномовниками, що порушують закони України

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення готує касацію на рішення суду стосовно відміни рішення регулятора про визнання програм російського телеканалу RTVI такими, що не відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавство України.

"Це друга судова інстанція, тож наше рішення все ще чинне. Готуємо касацію. Також готуємо нормативний документ, який врегулює право Нацради ухвалювати адаптаційні рішення, і сподіваємося, що Мін'юст це юстує", - заявила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова Нацради Ольга Герасим'юк.

Вона також наголосила, що російські медіа як активні учасники пропагандистської війни з боку країни агресора шукають всі можливі шляхи проникнення в інформаційний простір України.

"Користуються вони і застарілістю Конвенції про транскордонне телебачення, при цьому будучи активними прихильниками блокування перегляду Конвенції. Відповідно, реєструючись в Європі, російські медіа заходять в наше інфополе. Вважаємо, що регулятор країни, в якій вже вісім років йде війна, повинен мати право відмовляти таким мовникам", - наголосила Герасим'юк.

Як повідомлялося, шостий Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу російського телеканалу RTVI і скасував рішення Нацради України з телебачення і радіомовлення Про визнання програм телеканалу такими, що не відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

Телеканал RTVI готовий відновити мовлення на території України.

У вересні 2018 року Нацрада призупинила ретрансляцію RTVI у зв'язку з неодноразовими порушеннями законів України "Про телебачення і радіомовлення", "Про інформацію" та "Про кінематографію", після чого продовжувала своє рішення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА