20:13 01.11.2021

Розробники ІТ-дочки "Vodafone Україна" IT SmartFlex запатентували новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті

2 хв читати
Розробники ІТ-дочки "Vodafone Україна" IT SmartFlex запатентували новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті

Розробники з IT SmartFlex, дочірньої компанії "Vodafone Україна", Анатолій Медведчук та Ігор Шкурко винайшли новий спосіб ідентифікації користувачів в інтернеті й отримали патент на свій винахід.

Як повідомила прес-служба мобільного оператора в понеділок, цей спосіб дає змогу ідентифікувати інтернет-користувача за мобільним номером (MSISDN), не вимагаючи авторизації на сайті за іменем, паролем тощо. Порівняно із введенням логіна/пароля такий спосіб більш безпечний і покращує клієнтський досвід. Користувачеві не потрібно робити якісь кроки для авторизації, а інформація на сайті або в застосунку відображатиметься відповідно до його потреб та інтересів.

Ідентифікація відбувається шляхом включення MSISDN у заголовок HTTPS-запитів браузера користувача через мобільну мережу.

"Величезна кількість мобільних застосунків, встановлених на пристроях, активне використання мобільних транзакцій, інтернету та онлайн-сервісів, що надають користувачам різноманітні послуги, а також пов'язані з цим проблеми безпеки потребують удосконалення або навіть заміни традиційних методів ідентифікації, пов'язаних із введенням імені користувача і пароля, на прості та безпечні одночасно", - наводяться в повідомленні слова директора IT SmartFlex Миколи Тракнова.

У "Vodafone Україна" зазначають, що наразі існують способи ідентифікації онлайн-користувачів у мережі за допомогою читання файлів cookie, відстеження IP-адреси тощо, які також не потребують додаткових дій користувача, пов'язаних із введенням даних. Проте, незважаючи на порівняну простоту таких способів, вони недостатньо точні та надійні. Більш надійними способами є ідентифікація з використанням унікальних параметрів мобільного пристрою та/або абонента.

"Розробка IT SmartFlex дає змогу використовувати не лише мобільний телефон, а й будь-який інший пристрій, що забезпечує доступ в інтернет за допомогою сім-картки. Така ідентифікація може використовуватися в мережах мобільного зв'язку: 2.5 (EDGE), 3G, 4G, 5G", - зазначено в повідомленні.

За даними мобільного оператора, технологію можна застосовувати на порталах самообслуговування, корпоративних порталах, офіційних сайтах телеком-провайдерів і в персональних веб-кабінетах. Цей спосіб ідентифікації вже працює на сайті "Vodafone Україна" під час використання сервісів самообслуговування.

Як повідомлялося, "Vodafone Україна" відкрив власну IT-компанію - IT SmartFlex, що спеціалізується на розробці готових рішень і для материнської компанії, і для ринку послуг digital-провайдерів, у березні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА