14:31 03.11.2020

У найближчі декілька років телеком-індустрії треба зосередитися на розвитку технології 4G - "Київстар"

2 хв читати
У найближчі декілька років телеком-індустрії треба зосередитися на розвитку технології 4G - "Київстар"

Мобільний оператор компанія "Київстар" відзначає високий потенціал технології мобільного зв'язку четвертого покоління 4G (LTE), йдеться в повідомленні оператора у вівторок.

"Результати нових тестів ще раз підтверджують, що потенціал для розвитку 4G в Україні дуже великій. Тому, на мою думку, в найближчі декілька років телеком-індустрії треба зосередитися саме на цій радіотехнології", - повідомив директор з планування та управління якістю мереж "Київстар" Василь Пантов.

За його словами, оператори мають зосередитися на тому, щоб швидкісний інтернет був доступний для більш ніж 90% українців - для цього "Київстар" щороку інвестує 4-5 млрд грн у розвиток власної телеком-інфраструктури.

Разом із технологічним партнером компанією Huawei "Київстар" встановив новий рекорд швидкості передачі даних у власній 4G-мережі - понад 800 Мбіт/с, що стало можливим завдяки агрегації частот (Carrier Aggregation) - одночасному використанню частот 900 МГц, 1800 МГц і 2600 МГц, які, згідно з ліцензіями, компанія може використовувати для 4G.

Оператор із 2018 року використовує агрегацію частот 1800 МГц і 2600 МГц для надання абонентам високої швидкості та кращої ємності мережі. З липня цього року мобільний оператор почав використовувати для 4G частоти 900 МГц, які забезпечують більший радіус дії базових станцій і допомагають розширювати мережу в маленьких селах.

"Обладнання, на якому було встановлено рекорд швидкості, використовується й при розширенні 4G у більшості міст і сіл України. Завдяки активним інвестиціям у будівництво зараз швидкісний мобільний інтернет від "Київстар" працює у більш ніж 15 тис. міст і сіл України, де проживає 85% населення країни", - наголошується в повідомленні компанії.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2019 року користувалися близько 26,2 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 1 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА