17:27 23.09.2020

"Vodafone Україна" за відкриття операторських даних за умови чіткого визначення параметрів інформації, що підлягає оприлюдненню

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" зазначає, що нечіткість формулювань постанови Кабінету Міністрів, згідно з якою дані про діяльність операторів і провайдерів телекомунікацій у конкретному населеному пункті були внесені до переліку тих, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, може призвести до покладання на операторів обов'язків із підготовки надмірної звітності.

ПАТ "ВФ Україна" у своїй діяльності завжди дотримується принципів прозорості та відкритості.

"Ми впевнені, що реалізація постанови дасть змогу чесно й повно відповісти на запитання - хто є хто на ринку послуг мобільного зв'язку", - заявила в коментарі агентству "Інтерфакс Україна" GR-директор "Vodafone Україна" Ольга Дейнега.

Водночас вона наголосила, що компанію дещо насторожує певна розмитість передбачених змінами формулювань, які стосуються визначення переліку даних про технічні можливості мереж, що їх надають оператори у відповідь на запити Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації і які підлягають оприлюдненню.

"Це може створити спокусу вимагати від операторів інформацію за дедалі більшою кількістю параметрів, що характеризують покриття мобільним інтернетом, технології, швидкість і абонентську базу. На нашу думку, для того, щоб уникнути покладання на операторів обов'язку з підготовки надмірної звітності, необхідно, передусім, чітко визначити ці показники й затвердити науково обґрунтовані методики їх розрахунку", - наголосила GR-директор "Vodafone Україна".

Вона також зазначила, що зміна набору показників і методів їх розрахунків завжди пов'язана з перелаштуванням алгоритмів роботи відповідних обчислювальних продуктивних систем операторів, у яких задіяні багато людей і ресурсів.

"Тому будь-які експерименти зі складом показників і методами їх розрахунків можуть дорого коштувати всій галузі", - заявила Дейнега.

Як повідомлялося, раніше "Укртелеком" зазначав, що без належного контролю за наданням статистики від усіх учасників телеком-галузі розкриття даних може бути передчасною ініціативою, що не дає реальної інформації про стан ринку.

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 вересня 2020 року вніс дані про діяльність операторів і провайдерів телекомунікацій у конкретному населеному пункті до переліку таких, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Мінцифри у травні 2020 року повідомило, що НКРЗІ не має даних про 1200 н.п., підключених до оптоволоконної мережі інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

"Київстар" почне продавати номери з кодом "77" у червні-липні

"Київстар" отримав відмову судів на 15 клопотань і вісім апеляцій щодо арешту активів

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

Мінцифри розробило стратегію розвитку телекомунікацій до 2030 року

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА