08:17 19.07.2020

Лондон просить Японію допомогти в створенні мережі 5G без участі Huawei

2 хв читати
Лондон просить Японію допомогти в створенні мережі 5G без участі Huawei

Британський уряд звернувся до Японії з проханням надати допомогу в будівництві в країні телекомунікаційної мережі 5G без залучення обладнання китайської компанії Huawei, повідомило видання Nikkei в неділю.

За його даними, альтернативними постачальниками обладнання Лондоном названі японські компанії NEC Corp і Fujitsu Ltd.

На цьому тижні Велика Британія прийняла рішення відмовитися від обладнання Huawei при створенні мережі 5G до кінця 2027 року. Цей крок відображає зусилля Великої Британії із залучення нових постачальників устаткування для стимулювання конкуренції та зниження витрат для операторів бездротового зв'язку країни, йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розпорядився повністю очистити британську мережу 5G від обладнання Huawei до 2027 року.

Міністр цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту Олівер Дауд заявив, що технологія 5G стане "революційним досягненням" для Великої Британії, але тільки у разі впевненості "в безпеці і стабільності інфраструктури, на якій вона побудована".

"Після того, як США ввели санкції проти Huawei, а наші експерти в сфері кібертехнологій оновили свої технічні рекомендації, уряд вирішив, що необхідно заборонити участь Huawei у наших мережах 5G", - додав міністр.

Він зазначив, що з січня 2021 року "не закуплено жодного нового комплекту обладнання, а до кінця 2027 року Huawei буде повністю виключений з британських мереж 5G".

Офіційний представник Huawei висловив розчарування у зв'язку з цим рішенням британської влади.

"Це рішення, що розчаровує, погана новина для всіх власників мобільних телефонів у Великій Британії. Це загрожує перевести Велику Британію в повільний цифровий режим, збільшити рахунки і поглибити цифровий розрив. Замість того, щоб вирівняти рівень підвищенням, уряд вирішив знизити його, і ми закликаємо його переглянути це рішення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА