14:01 22.01.2020

"Vodafone Україна" спільно з водоканалами запускає послугу автоматизованого обліку води на базі мережі NB-IoT

2 хв читати
"Vodafone Україна" спільно з водоканалами запускає послугу автоматизованого обліку води на базі мережі NB-IoT

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" спільно з водоканалами України розпочинає пілотний проект "Розумний облік" (Smart Metering) на базі мережі NB-IoT, повідомили в прес-службі оператора.

"На вузли комерційного обліку води в інфраструктурі водоканалів встановлюють обладнання, за допомогою якого в онлайн-режимі знімають і передають дані за обсягами подачі води. Послуга дасть змогу автоматизувати процес збору даних, їхню обробку та управління", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Vodafone Україна", водоканали, які беруть участь у пілотному проекті, отримують доступ до web-кабінету з інформацією про комерційне використання води, зручний інструмент для планування та аналітики, а також можливість автоматичного завантаження даних у свої інформаційні бази та системи.

Наразі пілотні проекти запущено у м. Суми та Вишневому Київської області. Компанія також планує співпрацю з п'ятьма містами, серед яких і міста-мільйонники, і районні центри.

Після завершення пілотного проекту планується комерційний запуск послуги "Розумний облік" для водоканалів, у подальшому - для інших постачальників послуг ЖКГ.

Крім того, планується розвивати послугу в таких напрямах, як технологічний облік ресурсів, квартирний облік, білінг.

"Основним критерієм для участі у проекті є відкритість і готовність водоканалів впроваджувати у робочий процес нові технологічні рішення", - зазначає оператор.

Як повідомлялося, мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" запустив в комерційну експлуатацію власну NB-IoT мережу (мережа для інтернету речей) на частоті 1800 МГц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА