15:11 05.08.2019

Facebook має намір змінити брендування додатків Instagram та WhatsApp

2 хв читати
Facebook має намір змінити брендування додатків Instagram та WhatsApp

Facebook Inc. має намір змінити брендування мобільних додатків Instagram та WhatsApp, що належать компанії, додавши підпис "From Facebook" ("від Facebook"), пише газета The Wall Street Journal.

Крім того, назва материнської компанії з'явиться в маркетингових матеріалах і в рекламі, яку показують користувачам додатків.

"Ми хочемо внести більшу ясність у продукти і сервіси, які є частиною Facebook", - заявив представник компанії Берті Томсон.

Зазначено, що така практика вже використовується стосовно низки належних Facebook додатків, зокрема Workplace, Portal та Oculus. Проте, за словами джерел WSJ, не всі члени керівництва Facebook підтримали зміни, побоюючись, що тісніша інтеграція додатків із материнською компанією може зашкодити їхній репутації. Facebook останнім часом виявилася замішаною в низці скандалів, пов'язаних із тим, як компанія поводиться з особистою інформацією користувачів.

Водночас минулого тижня стало відомо, що Федеральна торгова комісія (FTC) США здійснює перевірку стосовно Facebook, вивчаючи її операції на ринку злиття та поглинань. Регулятори підозрюють, що соцмережа у такий спосіб намагалася позбутися потенційних конкурентів, написала WSJ з посиланням на інформовані джерела. За останні 15 років Facebook придбала близько 90 стартапів, включно з фотододатком Instagram та месенджером WhatsApp.

Можливим результатом розслідування може стати припис продати придбані активи або обмежити зв'язок материнської компанії з цими активами. Будь-яке рішення може бути опротестоване в суді, де розгляд справи може тривати кілька років.

Акції Facebook під час попередніх торгів у понеділок дешевшають на 2%. Від початку року капіталізація компанії злетіла на 44%, до $539 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА