20:17 11.06.2021

УАФ і УЄФА досягли компромісу щодо дизайну форми збірної України з футболу

3 хв читати
УАФ і УЄФА досягли компромісу щодо дизайну форми збірної України з футболу

Переговори Української асоціації футболу (УАФ) з Союзом європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо нового дизайну форми національної збірної України завершилися, сторони досягли компромісу, повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

"Ми довели, що "Слава Україні!", "Героям слава!", Великий герб збірної на карті України - офіційні футбольні символи нашої країни. В УЄФА погодились взяти до відома сьогоднішнє рішення виконкому УАФ і попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020", - написав Павелко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що під час переговорів представники УЄФА неодноразово підтверджували, що погодили гасло "Героям слава!" на футболках українських гравців ще в грудні минулого року, проте з урахуванням нового рішення вимагали прибрати цей напис.

Павелко наголосив, що доводилося озвучити рішучу позицію, аж до бойкоту Євро-2020, проте сторонам вдалося досягти "переможного компромісу".

"На період проведення матчів турніру до раніше затвердженого дизайну форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це затверджена вранці Виконкомом УАФ велика емблема національних збірних з мапою України, Тризубом та ще одним написом "Слава Україні". Гасло "Героям Слава!" буде розміщено за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців. Такий унікальний дизайн форми матимуть виключно наші гравці на Євро-2020", - розповів президент УАФ.

Крім того, він повідомив, що УАФ працює над виготовленням нової атрибутики до затверджених сьогодні футбольних символів України, яка буде використовуватися представниками УАФ і національними збірними на заходах за їх участі.

Зокрема, на всіх заходах Євро-2020 делегація України матиме значки з великою емблемою національних збірних і гаслами "Слава Україні!", "Героям слава!"

"Я вкотре дякую українцям за підтримку, за кожен ваш допис, коментар, думку і чітку позицію та вітаю всіх наших вболівальників з першими, але такими дорогими нам перемогами! Бажаю всім охочим якнайшвидше придбати нову форму збірної, з картою України та гаслами "Слава Україні!", "Героям слава!", яка продаватиметься по всьому світу, щоб передати через неї енергетику підтримки команді Андрія", - наголосив Павелко.

Раніше в четвер з'явилася інформація, що Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вимагає від України внести зміни до форми на Євро-2020 - прибрати "політичний" слоган, повідомляє агентство AFP.

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко терміново вилетів до Рима для переговорів з Союзом європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо його вирішення по внесенню коригування в форму національної збірної України з футболу.

У п'ятницю Виконком Української асоціації футболу (УАФ) одноголосно 45 голосами підтримав пропозицію президента УАФ Андрія Павелко і затвердив футбольні символи України.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які, як зазначив президент УАФ, вже багато років є привітанням для мільйонів українських уболівальників на Батьківщині і в усьому світі, на всіх матчах збірних України.

Як відомо, на новій формі збірної України розміщені два написи: на зовнішньому боці комірної частини ззаду - "Слава Україні!", на внутрішньому боці - "Героям слава!".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Визначились усі учасники фінального турніру Євро-2024

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА