20:13 26.06.2020

Зеленський хотів би відродити ФК "Кривбас", це доручено депутату Корявченкову

2 хв читати
Зеленський хотів би відродити ФК "Кривбас", це доручено депутату Корявченкову

Президент України Володимир Зеленський хотів би відродити в Кривому Розі футбольний клуб "Кривбас", який у 2013 році втратив професійний статус і збанкрутів.

У п'ятницю глава держави взяв участь у відкритті футбольного поля "Дніпро" спортивного комплексу стадіону "Енергія" в Новій Каховці Херсонської області в рамках програми "Велике будівництво" і поспілкувався з мером міста Володимиром Коваленком.

Крім того, президент підтримав ініціативу керівництва Херсонської області побудувати найближчими роками Центр олімпійських видів спорту "H2O", розрахований на одночасне тренування 500 осіб, який зможе стати одним із "магнітів" регіону. "Тут будемо робити під олімпійські види спорту базу для тренування", - зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Під час розмови з президентом мер Нової Каховки Коваленко згадав про місцеву команду "Енергія" і команду "Гірник" із рідного для Зеленського Кривого Рогу, які грають у другій лізі чемпіонату України з футболу.

Президент зазначив, що "Гірник" хороший клуб, згадав про долю "Кривбасу" і повідомив про плани відродити цю команду. "Я нашому Юрію Корявченкову (народний депутат із фракції "Слуга народу", екс-актор "Кварталу 95" - ІФ) поставив завдання, він зараз говорить з федерацією, щоб усе-таки в Кривому Розі "Кривбас" повернути. Навіть не лише тому, що ми з Кривбасу. Просто неправильно закривати клуби", - зазначив Зеленський.

ФК "Кривбас" розпочав процедуру банкрутства в червні 2013 року після того, як клуб позбавили атестата на участь у чемпіонаті України з футболу сезону 2013-2014 роки через невідповідність фінансовим критеріям.

Наприкінці травня 2013 року на робочій нараді в клубі було повідомлено про повне припинення його фінансування тодішніми власниками. Футболістам і працівникам клубу на той момент п’ять місяців не платили зарплату.

За інформацією ЗМІ, одним із головних спонсорів "Кривбасу" був бізнесмен Ігор Коломойський.

Усі чемпіонати України (до 2013 року), окрім першого, ФК "Кривбас" провів у Вищій лізі. У 1999 і 2000 роках ставав бронзовим призером чемпіонату країни. У 2000 році грав у фіналі Кубка України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА