15:18 10.02.2018

Спортивний арбітраж розгляне позов "Динамо" до ФФУ по "справі Маріуполя" 12 лютого

3 хв читати

 Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) 12 лютого розгляне справу за позовом київського ФК "Динамо" на рішення органів футбольного правосуддя України про технічну поразку для команди за неявку на матч чемпіонату України в м. Маріуполь 27 серпня 2017 року.

Як повідомляється на сайті суду, в понеділок буде розглянуто три справи: за позовами головної команди "Динамо" до Федерації футболу України, команди "Динамо" U-21 до ФФУ та команди "Динамо" U-19 до ФФУ.

Як повідомлялося, 27 січня ФК "Динамо" звинуватив ФФУ в затягуванні процесу в Лозаннському суді у "справі Маріуполя". У клубі зазначили, що федерація спочатку з грудня минулого року не погоджувалася на прискорену процедуру розгляду цієї справи, а 25 січня погодилася на призначення слухань в CAS на 12 лютого, але запропонувала формат письмового розгляду справи.

У ФФУ відкинули ці звинувачення. У Федерації вважають, що саме "Динамо" намагається затягнути процес, наполягаючи на зміні процедури розгляду, і у такому разі рішення CAS може не бути отримано до 3 березня, коли планується останній тур першого етапу чемпіонату України.

Як відомо, з кінця липня 2017 року "Динамо" поставило питання про неможливість проведення матчу за участю футболістів київського клубу в Маріуполі, посилаючись на відповіді від правоохоронних органів України.

17 серпня 2017 року комітет ФФУ одностайно вирішив продовжити проведення матчів української Прем'єр-ліги та Кубка України в Маріуполі, і доручив ФК "Маріуполь" разом з відповідними службами заздалегідь проводити огляд стадіонів перед матчами.

18 серпня стало відомо, що юнацька команда "Динамо" (U-19) не поїхала на матч до Маріуполя.

Віце-президент "Динамо" Андрій Мандзяновский пояснив це рішення наявністю відкритого листа родичів юних футболістів на адресу керівництва країни, де вони заявляють, що не будуть ризикувати життями своїх дітей, відправляючи їх в "зону підвищеної терористичної загрози", і тим, що клуб ще не отримав офіційне рішення Комітету ФФУ зі стадіонів та безпеки від 17 серпня.

19 серпня в Маріуполі повинен був відбутися матч третього туру чемпіонату України серед юнацьких команд: "Маріуполь U-19" – "Динамо U-19"; 25 серпня – матч молодіжних команд "Маріуполь U-21" – "Динамо U-21" в турнірі дублерів основних складів, а 26 серпня повинні були зіграти головні команди "Маріуполя" і "Динамо".

14 листопада 2017 року рішенням Апеляційного комітету ФФУ "Динамо" було позбавлено 3 очок у чемпіонаті України за неявку на гру в Маріуполі 27 серпня, оскільки київський клуб не отримав бажаних для себе гарантій безпеки. Це рішення було оскаржене в Лозаннському суді.

Після 19 турів чемпіонату України, який пішов на зимову перерву 9 грудня, "Динамо" відстає від лідера "Шахтаря" якраз на 3 очки.

Як відомо, чемпіонат України зараз проходить за новою системою в два етапи. На першому етапі проводиться 22 тури у два кола, і він завершується 3 березня. За його підсумками формується 2 групи по 6 команд.

У групі 1 (місця з 1-го по 6-те) визначається чемпіон України та команди-учасниці єврокубків. У групі 2 (місця з 7-го по 12-те) визначаються команди, які залишать українську Прем'єр-лігу (посіли 11-те і 12-те місця). При цьому спортивні показники, отримані на першому етапі змагань, зберігаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА