15:12 30.04.2013

Справу про звинувачення тренера збірної України з легкої атлетики в незаконному привласненні грошей передано до суду

3 хв читати

Генеральна прокуратура України затвердила обвинувальний висновок у кримінальному провадженні стосовно колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики, який незаконно привласнив понад 1 млн грн.

"Наразі обвинувальний акт направлено до суду, де державне обвинувачення підтримує Генеральна прокуратура України", - заявив начальник управління нагляду за додержанням законів органами Служби безпеки України Вадим Іванін, повідомила прес-служба Генпрокуратури у вівторок.

За його словами, в 2011-2012 рр. тренер як матеріально відповідальна особа отримував кошти на організацію та проведення тренувальних зборів спортсменів. "Достовірно знаючи, що отримані ним особисто кошти виділено виключно на виплату добових учасникам зборів, оплату їх проживання та оренду спортивних споруд, він, зловживаючи службовим становищем, умисно утримував у себе частину коштів з метою їх привласнення", - розповів В.Іванін. При цьому тренер надавав керівництву та бухгалтерії неправдиві офіційні документи, авансові звіти та квитанції.

"У результаті тренер заволодів коштами на суму понад 1 млн грн", - зазначив представник СБУ. За його словами, з метою відшкодування збитків на майно обвинувачуваного накладено арешт.

В.Іванін також повідомив, що кримінальне провадження за цими фактами розслідувало Головне слідче управління СБУ.

Як повідомлялося, 10 жовтня 2012 року Державна служба молоді та спорту України своїми наказами звільнила начальника штатної збірної команди України з легкої атлетики Руслана Руссу та старшого тренера Костянтина Степанцова за причетність до фінансових зловживань під час підготовки спортсменів до змагань.

За результатами роботи комісії, що розслідувала правопорушення посадових осіб збірних із легкої атлетики під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, наприкінці вересня Держслужба вже звільнила державного тренера Валерія Александрова та головного тренера Олександра Апайчева. В.Александров також є першим віце-президентом Федерації легкої атлетики України, а О.Апайчев - віце-президентом ФЛАУ.

Заснована 3 вересня комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях українських легкоатлетів до Держслужби молоді та спорту в серпні 2012 року, виявила невідповідність поданої у звітних документах інформації та фактичної.

Зокрема, згідно з документами, нібито було проведено навчально-тренувальний збір із легкої атлетики в центрі підготовки армійських спортсменів Міністерства оборони Росії в Кисловодську. Водночас у Росії повідомили, що цю базу на час проведення зазначених зборів вже розформували. Тільки за одними цими зборами в Кисловодську не підтверджено документально витрати на загальну суму $21 тис. Інформацію про витрати на нібито бланках зазначеної бази надав старший тренер збірної К.Степанцов. Розслідування виявило, що таких зборів у період з квітня 2011 року по липень 2012 року, згідно з документами, було проведено дванадцять. Загалом надійшло підтвердження фальсифікації звітних фінансових документів на суму 1 млн 315 тис. грн.

Державна служба молоді та спорту передала матеріали, отримані в результаті роботи комісії з перевірки фактів правопорушень, скоєних посадовими особами збірних України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики, до СБУ.

9 листопада 2012 року голова Держслужби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін повідомив, що СБУ затримала колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики Костянтина Степанцова як підозрюваного в розтраті коштів державного бюджету, наданих на підготовку українських легкоатлетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА