13:40 10.08.2023

"Метінвест" передав прикордонникам партію БПЛА і броньованих автомобілів на 16 млн грн

2 хв читати
"Метінвест" передав прикордонникам партію БПЛА і броньованих автомобілів на 16 млн грн

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" передала Державній прикордонній службі України безпілотники та броньовані автомобілі на загальну суму 16 млн грн, повідомила пресслужба групи.

"Державна прикордонна служба України отримала від групи "Метінвест" велику партію допомоги загальною вартістю 16 млн грн. Це БпЛА різних модифікацій і броньовані авто", - йдеться в повідомленні "Метінвесту" на офіційному сайті в четвер.

Повідомляється, що "Метінвест" передав 10 авіаційних комплексів "Валькірія" (20 літаків) для дальньої розвідки, 40 дронів Mavic 3 для розвідки і коригування артилерії, ще 100 дронів спеціального призначення і три броньовані буси. Усю допомогу надано безкоштовно в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова.

Як інформує пресслужба з посиланням на представника Держприкордонслужби Дмитра Петренка, екіпажі, що працюватимуть із комплексами, вже готуються.

Авіаційні комплекси "Валькірія" допоможуть виявляти ворожі цілі на відстані до 40 км, а універсальні DJI Mavic 3 ідеальні для ближньої розвідки. У планах "Метінвесту" передати ще більше таких БПЛА.

"Валькірія" - це комплекс для виявлення ворога, Mavic 3 - це очі. Ми отримуємо від військових дуже позитивні відгуки. Тому наразі закуповуватимемо для армії ще одну велику партію безпілотників", - сказав керівник проєктного офісу генерального директора групи "Метінвест" Олександр Водовіз, слова якого наводить пресслужба.

Також констатується, що загалом компанія доправила бійцям уже приблизно 30 броньованих автомобілів - насамперед це інкасаторські буси різного класу, які закуповують у Європі: такі автомобілі потрібні бійцям і для евакуації, і для виконання бойових завдань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА