15:45 02.11.2021

У Львові оголосили перші е-торги на земельні ділянки

2 хв читати

У Львові продають дві земельних ділянки промислової зони "Сигнівка" — лоти вперше виставлені на електронні торги на Prozorro.Продажі через онлайн-платформу для відкритих торгів UBiz. Фактично, Львів одним із перших приєднався до прозорої процедури продажу землі.

Аукціони відбудуться 23 та 24 листопада.

Стартові ціни лотів складають 87 464 920 грн за ділянку площею 15,1406 га та 17 272 561 грн за ділянку 2,7121 га відповідно. Цільове призначення ділянок — промислова забудова.

Подати заяву на участь в аукціонах можна в період з 26 жовтня до 23 листопада.

Промислова зона "Сигнівка" площею 92 га розташована у західній частині Львова в межах мікрорайону поблизу вул. Північної, лісопарку "Білогороща" та вул. Данила Апостола — поруч із головними транспортними шляхами, які ведуть до кордону із ЄС.

Заступник Львівського міського голови Любомир Зубач висловив сподівання, що перші електронні торги дозволять залучити у міський бюджет рекордну суму — понад 100 млн грн:

"Електронні торги – не лише вимога закону, це ще й потреба часу. Адже власне такий майданчик для продажу – не просто конкурентно й прозоро. Він дає змогу залучити покупців не лише зі Львова, а й з інших міст… Та й сам досвід земельних продажів у Prozorro стане успішним для департаменту містобудування", — зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, що з 2018 року діє *Програма перспективного розвитку промислових зон м. Львова, яка охоплює території "Сигнівка" та "Рясне-2". Серед шляхів їх реалізації — тендери та аукціони. Всього площа промзони складає 12 промислових земельних ділянок.

У 2019 році одну з ділянок вже продали на аукціоні за 85,5 млн грн. На ній будуватиме завод компанія «Дунапак», що виробляє гофрокартонні пакування.

Примітка. Ubiz – офіційний електронний майданчик аукціонів Prozorro продажі України. Наразі саме через Ubiz публікується кожний третій лот з оренди та продажу землі. Продаж земель та права на оренду ділянки відбувається онлайн – без фактичної присутності сторін на аукціонах. Документи також подаються в електронному форматі. При цьому учасник аукціону залишається анонімним, надана особиста інформація не підлягає розголосу, а продавці проходять перевірку.

*Із програмою розвитку можна ознайомитися за посиланням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА