17:55 18.06.2020

Кожен третій доступний кредит для бізнесу "5-7-9%"  видав Укргазбанк

2 хв читати
Кожен третій доступний кредит для бізнесу "5-7-9%"  видав Укргазбанк

Попри карантин українські підприємці отримали 639 кредитів, де кожен третій позичальник – клієнт Укргазбанку. Таку статистику підтверджує фінустанова на своєму сайті.

Загалом у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" вже беруть участь 16 банків, які забезпечили 404,8 млн грн кредитів для бізнесу, серед яких 145,9 млн грн отримали клієнти Укргазбанку.

У січні держбанк став першим учасником "5-7-9%", чим закріпив за собою статус надійного партнера держави та бізнесу. І вже в перший день її дії фінустанова підписала одразу 11 кредитних угод, що вчергове підтверджує затребуваність програми бізнесом. Та, на жаль, пандемія і карантин докорінно змінила плани підприємців і внесла свої корективи в їх подальший розвиток. Незважаючи на ці складні умови, банку все ж вдалося першими перетнути позначку у 100 кредитів "5-7-9%" на суму 71,5 млн грн.

У травні були розширені умови програми, згідно з пропозицією Уряду підтримати український бізнес та подолати наслідки пандемії. Наразі отримати фінансову підтримку можуть суб'єкти господарювання з річним доходом до 100 млн грн, а також скасовано обмеження щодо кількості працівників для учасників програми. Максимальна сума кредиту збільшилася вдвічі і тепер становить до 3 млн грн. У той же час до програми почали активно долучатися інші банки.

Вже в кінці травня Укргазбанк видав перший в Україні кредит з гарантією за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Позичальником став клієнт Укргазбанку – фермерське господарство "Таврійська ягода" із села Приморське, що займається вирощуванням овочів та ягід. Банк видав кредит на 1,5 млн грн строком на 5 років для організації сучасної системи крапельного зрошення, а Фонд розвитку підприємництва видав гарантію, що покриває 50% суми кредиту.

Вже наступного дня перший в Україні стартап отримав доступний кредит "5-7-9%". Необхідні кошти, а це – 1,3 млн грн були видані для започаткування бізнесу. Його ідея – виробництво екологічного розпалювача вогню з деревної вовни. Як зазначають банкіри, це 100% екологічний продукт, який не забруднює довкілля на відміну від хімічних аналогів. Щоб відкрити цілий комплекс з виробництва дерев’яної вовни та розпалювача вогню ми видали кредит під 7% річних на 3 роки. Фонд розвитку підприємництва надав гарантію, що покриває 80% суми кредиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА