16:07 28.05.2024

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

2 хв читати
"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Фракція "УДАР Віталія Кличка" ініціює нові правила оренди землі бізнесом. Під час укладання договору оренди комунальної землі підприємці мають декларувати те, що вони не сплачують податки в рф. В разі виявлення недостовірних даних з такими особами договір оренди буде розторгнуто. Відповідний проєкт рішення зареєстровано у Київській міській раді. Про це повідомив співголова фракції "УДАР Віталія Кличка" Дмитро Білоцерковець.

"Платиш податки в російський бюджет – не зможеш вести бізнес в Києві. Звичайно, виявлення колаборантів, які фінансують російську армію, – це справа насамперед СБУ, але на рівні місцевого самоврядування маємо зробити відповідні кроки. У підсумку в нашої команди з "УДАРу" з’явилася ідея допомогти таким "бізнесменам" визначитися: зареєстрували проєкт рішення, яким забороняється особам, які сплачують податки у росії, оформлювати в оренду земельні ділянки комунальної власності в Києві", - написав Дмитро Білоцерковець.

Депутат зазначив, що, попри те, що російська агресія триває вже третій рік, досі є "бізнесмени", які намагаються працювати і тут, і у росії.

"Чого далеко ходити: навіть депутат ВР, голова ТСК проти Києва, "слуга народу" Віталій Безгін ходить під звинуваченням ДБР у веденні бізнесу з депутаткою-єдинороскою", - навів приклад Білоцерковець.

УДАР пропонує анульовувати право користування землею в столиці тим бізнесам, які сплачують податки до російського бюджету.

"Пропонується, аби бажаючі взяти їх (земельні ділянки, - ред.) в оренду подавали до  Департаменту земельних ресурсів КМДА гарантійні листи щодо "відсутності перебування під прямим або опосередкованим контролем фізичних чи юридичних осіб російської федерації". Якщо виявиться, що хтось з орендарів збрехав та сплачує податки в росії, його право на використання комунальними земельними ділянками буде анульовано", - наголосив Білоцерковець.

Таким чином, платники податків до російського бюджету не матимуть змоги працювати в українській столиці, підкреслив співголова фракції УДАРу.

"Впевнений, що людям, які сплачують податки до бюджету країни-ворога, а відповідно, спонсорують вироблення та закупівлю зброї, з якої він потім б’є по українцях, немає чого робити в Києві", - резюмував Білоцерковець.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА