20:05 04.03.2024

Посол України закликав польських фермерів припинити блокаду кордону

2 хв читати
Посол України закликав польських фермерів припинити блокаду кордону

Посол України в Польщі Василь Зварич звернувся до польських фермерів із закликом не блокувати кордон з Україною в межах їх протестів, бо не він є першопричиною їхніх проблем, але такі акції б'ють по обороноздатності України.

"Звертаюся до польських фермерів припинити безпідставне та шкідливе для наших дружніх країн блокування кордону з Україною. Правда в тому, що не Україна чи її агропродовольча продукція є джерелом ваших проблем. Україна не впливає на світові ціни на продовольство. Ціни визначаються на світових біржах, де активно грає Росія", - написав він у фейсбуці у понеділок.

Як зазначає посол, саме Росія проводить демпінгову політику і використовує продовольчий ринок як гібридну зброю для цілей агресії проти України. Саме Росія послідовно намагається дестабілізувати світовий і європейський ринки, послабити економіку і України, і європейських країн, а також створити антиукраїнські настрої, щоб підірвати солідарність Європи з Україною.

"Не дозволяйте далі вводити себе в оману та піддаватися пропаганді, спрямованій на те, щоб засіяти у вашій громаді зерна ненависті до всього українського. Не дозволяйте далі використовувати себе для послаблення України, яка бореться з нашим спільним ворогом", - наголосив Зварич.

Він зазначив, що попередні блокади вже завдали Україні значних збитків - економіка втратила майже 2 млрд злотих (19 млрд грн). "В умовах російської агресії це серйозний удар по обороні моєї країни, а отже, також удар по безпеці Польщі", - наголосив Зварич.

Посол акцентував, що страждає також польський бізнес, який активно торгує з Україною і за 2023 рік експортував в Україну вдвічі більше, ніж експортували з України до Польщі.

"Блокада України в умовах російської агресії вигідна тільки Росії, яка наразі збагачується за рахунок збільшення експорту сільськогосподарської та продовольчої продукції на європейський ринок. Вірю у вашу мудрість, розуміння та добру волю якнайшвидше припинити блокаду кордону з Україною", - резюмував посол України в Польщі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА