19:01 07.11.2023

Кулеба: В Єврокомісії я отримав чіткий сигнал, що Україна рухається до рішення Європейської ради про відкриття переговорів щодо членства у грудні

2 хв читати
Кулеба: В Єврокомісії я отримав чіткий сигнал, що Україна рухається до рішення Європейської ради про відкриття переговорів щодо членства у грудні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за результатами переговорів у Єврокомісії повідомив, що отримав чіткий сигнал про те, що Київ рухається до рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство в грудні поточного року.

"Сьогодні я зустрівся з кількома європейськими комісарами. Ще в мене попереду будуть додаткові зустрічі. Чіткий сигнал, який я отримав від усіх співрозмовників, які завтра на засіданні комісії ухвалюватимуть остаточне рішення. І цей сигнал такий: Україна рухається до рішення Європейської ради в грудні цього року про відкриття переговорів. Я хочу на цьому наголосити", - сказав Кулеба під час спілкування з журналістами у Брюсселі.

Він знову наголосив, що якщо "не станеться якогось форс-мажору", Україна прийде до цієї мети.

"В Україні є політична воля для цього. І сьогодні я переконався, що і в Європейської Комісії є політична воля для досягнення цього результату. Роботи з обох сторін завжди в нас багато. Чим ближче ми будемо до членства, тим більше буде завдань і роботи і в Україні, і в Європейській Комісії. Але політично абсолютно ніхто не ставить під сумнів той факт, що Україна туди рухається", - заявив глава МЗС.

Крім того, за словами Кулеби, він почув сигнал, що "основні дискусії, які триватимуть буквально до завтра" в Єврокомісії, вже стосуються не України, а інших країн, щодо яких принципово рішення ще не ухвалено.

"Щодо України є загальний політичний консенсус про те, що ми рухаємося до рішення Євроради про відкриття переговорів про членство. І це буде історичне досягнення", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що Європейська Комісія рекомендуватиме розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу. Наразі триває обговорення умов, які для цього Києву буде необхідно виконати.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело, близьке до обговорення. "Рішення буде позитивним. Наразі технічна робота ще триває - відбувається обговорення умов", - змалював він стан справ.

Як відомо, так званий пакет розширення, в якому і міститимуться ці рекомендації, планується оприлюднити 8 листопада.

Остаточне рішення про початок переговорів ухвалюватимуть глави держав і урядів на грудневому засіданні Європейської ради, яке відбудеться 14-15 грудня в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА