16:22 15.10.2023

Прем'єр Польщі Моравецький і лідер опозиції Туск проголосували на виборах

1 хв читати
Прем'єр Польщі Моравецький і лідер опозиції Туск проголосували на виборах

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і лідер опозиції Дональд Туск проголосували на парламентських виборах, повідомляє в неділю газета Wyborcza.

Обидва політики повідомили про це на своїх сторінках у соціальній мережі X (колишній Twitter).

Моравецький підписав допис: "Ми вже проголосували". До нього він прикріпив фотографії, на яких він і його дружина опускають бюлетені в урни для голосування.

Туск прикріпив до допису свою фотографію на дільниці, на якій він позує з бюлетенем. Він супроводив її написом: "І знову вас був мільйон".

За даними національної виборчої комісії Польщі, станом на 12:00 явка на виборах становила 22,59%, це на 4% більше, ніж у минулі вибори. Газета зазначає, що спостерігачі вважають, що явка на цих виборах може становити 65-70%.

Громадяни Польщі в неділю пішли на вибори, результат яких визначить склад парламенту країни і, отже, склад уряду на найближчі чотири роки. Результат голосування покаже, чи вдасться правлячій консервативній партії "Право і справедливість" зберегти владу або ж її отримає опозиційна ліберальна "Громадянська коаліція".

Газета Rzeczpospolita повідомила, що дані екзитполів буде оголошено після закриття дільниць, а результатів виборів слід очікувати до вівторка, 17 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА