13:19 04.10.2023

До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони - посол Маркарова

2 хв читати
До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони - посол Маркарова

До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони, однак уся інша робота, зокрема в комітетах, триває, повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

"Палата представників оголосила, що завершила сесійний тиждень і планує повернутися до роботи не раніше наступного вівторка. До цього часу буде йти жваве обговорення потенційних кандидатів, а самі кандидати будуть проводити закриті дискусії і тестувати рівень підтримки. Багато імен вже активно обговорюють - від традиційно в таких випадках лідера більшості Скаліза, який є наступним у партійній ієрархії після спікера (Кевіна Маккарті, усунутого з посади голосуванням у вівторок, - ІФ-У), до багатьох інших імен, однак поки кандидат чи кандидати не будуть публічно висунуті, обговорювати це зарано", - написала посол у фейсбуці у середу.

За словами Маркарової, з переважною більшістю імен, що звучать, та їхніми командами в України побудовано хороший конструктивний діалог.

"Ми ж у посольстві України в США продовжуємо активну роботу і з кокусами, і комітетами, і окремими конгресменами і, звичайно, з Сенатом над обговоренням наших потреб і можливих рішень щодо наступного пакету допомоги Україні.", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Палата представників США усунула Кевіна Маккарті з посади спікера нижньої палати Конгресу, повідомляє BBC.

Результат було отримано після напруженої, але тривалої переклички, під час якої від кожного учасника потрібно було внести свій вибір у протокол.

Майже 216 членів, зокрема вісім республіканців, проголосували за відсторонення каліфорнійського конгресмена від крісла спікера. Ще 210 представників - усі республіканці - проголосували за збереження Маккарті.

Патрік Макгенрі з Північної Кароліни, який підтримував Кевіна Маккарті, тепер є тимчасовим спікером, який фактично виконує обов'язки спікера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА