15:22 09.03.2023

Делегація Ради візьме участь у засіданні асамблеї Міжпарламентського союзу в Бахрейні

1 хв читати
Делегація Ради візьме участь у засіданні асамблеї Міжпарламентського союзу в Бахрейні

Делегація Верховної Ради 11-15 березня візьме участь у засіданні 146-ї асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС) у Манамі (Бахрейн).

"Українська делегація... налаштована рішуче говорити з представниками інших країн про Україну. Ми будемо використовувати всі можливості, щоби доносити правду та об’єднувати світ задля нашої перемоги та відновлення справедливості", - наводить слова глави делегації, першого заступника голови Верховної Ради Олександра Корнієнка сайт парламенту.

Планується, що Корнієнко виступить у загальних дебатах асамблеї в неділю, 12 березня. Програма візиту також передбачає низку двосторонніх зустрічей делегації Верховної Ради з представниками парламентів світу.

Як повідомлялося, українська делегація брала участь у 145-й Асамблеї МПС, яка підтримала резолюцію, що засуджує вторгнення Росії в Україну і спроби РФ анексії українських територій.

Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) є глобальною організацією національних парламентів. Заснований 133 роки тому як перша багатостороння політична організація у світі, що заохочує співпрацю та діалог між усіма націями.

Нині до МПС входять 178 національних парламентів і 14 регіональних парламентських органів. Очікується, що на 146-й асамблеї МПС парламентарії обговорять тему "Сприяння мирному співіснуванню та інклюзивним суспільствам: боротьба з нетерпимістю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА