11:43 14.12.2022

У ВР створено МФО "Вільна Ічкерія" - нардеп

1 хв читати
У ВР створено МФО "Вільна Ічкерія" - нардеп

 У Верховній Раді створено міжфракційне об'єднання "Вільна Ічкерія", повідомив голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція "Слуга народу").

"Членами об’єднання стали депутати фракцій політичних партій "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Голос". Зараз МФО нараховує 12 депутатів, процес вступу в об’єднання триває", - написав Мережко у фейсбуці.

За його словами, створення МФО є одним із важливих кроків до деокупації Чеченської Республіки Ічкерія.

"МФО "Вільна Ічкерія" стоїть на чітких засадах – визнання суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія, яка окупована Росією, визнання нелегітимності влади Рамзана Кадирова в Чечні, визнання геноциду чеченського народу", - наголосив Мережко.

Він зазначив, що МФО має намір всебічно підтримувати прагнення чеченського народу до незалежності, яке здійснюватиметься шляхом ініціювання міжнародної дискусії щодо деокупації Чечні та сприяння становленню та розвитку державності ЧРІ.

"Чечні доведеться пройти складний шлях від деокупації до вільних виборів та набуття незалежності. Важливо, що в особі України вона знайшла друга на цьому шляху, і цих друзів ставатиме більше. Члени МФО працюватимуть над цим", - наголосив народний депутат.

Офіційно про створення МФО "Вільна Ічкерія" оголосив на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

Як повідомлялося, створення МФО ініціював Мережко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА