09:43 07.11.2022

Сунак сприймає вторгнення РФ в Україну так само серйозно, як Трасс і Джонсон - посол Британії

2 хв читати

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сприймає вторгнення РФ в Україну так само серйозно, як і колишні прем'єр-міністри Великої Британії Ліз Трасс і Борис Джонсон, повідомила надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Я не думаю, що хто-небудь міг би звинуватити Ріші Сунака в тому, що він не вважає пріоритетом питання вторгнення РФ в Україну або не вважає його важливим. Він має досить важливі внутрішні економічні питання, на які повинен звертати увагу, і він це робить. Але я не маю відчуття, що він сприймає це вторгнення менш серйозно, ніж Ліз Трасс або Борис Джонсон", - сказала Сіммонс в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що Сунак телефонував президентові України Володимиру Зеленському в перший день його перебування на посаді, й це був перший іноземний лідер, якому він зателефонував.

"Це був його власний вибір. Я вважаю, що це дало дуже важливий сигнал щодо послідовності. Я не маю занепокоєння щодо прихильності Ріші Сунака. Я не думаю, що взагалі будуть зміни з погляду нашої політики на майбутнє", - переконана Сіммонс.

Вона звернула увагу на те, що Сунак був британським канцлером під час вторгнення і до вторгнення РФ в Україну, і саме Казначейство відігравало провідну роль у запровадженні санкцій.

"Вони дуже тісно співпрацюють із Міністерством закордонних справ у цьому питанні, але лідером було саме Казначейство, і Велика Британія наклала санкції на більшу кількість фізичних і юридичних осіб за будь-кого іншого у світі. Ми застосували санкції проти майже 1200 осіб, близько 120 організацій. Вони, до речі, стосуються і іранських осіб і організації, пов'язаних із програмою безпілотників", - розповіла посол.

Сіммонс висловила впевненість у тому, що Сунак захоче і буде готовий приїхати в Україну, щойно зможе це зробити.

"Я не коментуватиму терміни візиту прем'єр-міністра з міркувань безпеки. Але я думаю, що він захоче і буде готовий приїхати, щойно зможе це зробити", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА